Google+

Functiile secrete ale Silviei Radu - VIDEO \ Investigatie Rise Moldova

Primar interimar al municipiului Chisinau si, concomitent, director de firma. Este vorba de Silvia Radu care, la sfarsitul anului 2017, in paralel cu functia publica a administrat oficial doua companii britanice care ii apartin - Gate for Capital Limited si CIS Logistic.

 

 

Potrivit legii, funcţionarul public nu poate să desfăşoare activitate de întreprinzător, cu excepţia calităţii de fondator al societăţilor comerciale. Mai mult, funcţionarul are la dispoziţie o lună de zile ca să rezolve situaţiile de incompatibilitate, iar dacă nu o face – urmează să fie destituit din funcţie. Lucru care însă nu s-a întâmplat în cazul Silviei Radu, noteaza Rise Moldova.

 

În declaraţia de avere şi interese personale pentru anul 2017, Silvia Radu a declarat capitalul social pe care îl deţine în cadrul celor două firme britanice, dar a ascuns faptul că ocupa oficial şi fotoliul de director.

 

Prima companie – Gate for Capital Limited – a fost creată în 2015. Radu deţine 50 la sută din capitalul social al firmei. Potrivit Registrului companiilor din Marea Britanie, Silvia Radu deţine funcţia de director de la fondarea firmei şi până în prezent.

 

E adevărat că, după ce a devenit primar interimar de Chişinău, firma britanică s-a ales şi cu cel de-al doilea director – Vergiliu Radu, soţul funcţionarei.

 

Cu toate acestea, edilul interimar de atunci nu a renunţat la funcţia de director, aceasta fiind valabilă până în prezent. Mai mult, Radu continuă să deţină controlul efectiv al companiei, potrivit registrului britanic.

 

CITESTE CONTINUAREA PE RISE MOLDOVA


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn