Google+

George Simion: "Nu mai sunt dusman al poporului, am voie sa trec granita". Activistului i se va permite accesul pe teritoriul RM pana la judecarea in fond a cauzei sale - FOTO

George Simion: "Nu mai sunt dusman al poporului, am voie sa trec granita". Activistului i se va permite accesul pe teritoriul RM pana la judecarea in fond a cauzei sale - FOTO
Embed:

Activistul George Simion, care ieri a primit interidictia de a intra in Moldova, astazi a ajuns la Chisinau. Acest lucru a fost posibil dupa ce autoritatile au decis sa-i retraga statutul de persoana indizerabila pana la judecarea in fond a cauzei sale. Astazi el impreuna cu un grup de la asocitia Tinerii Moldovei au protestat in fata Biroului de migratie si azil, fiind nemultumiti de interdictia impusa lui George Simion.

 

George SIMION, ACTIVIST: “E o nebunie totala ce se intampla aici in Moldova. Sa ne explice si sa isi de-a demisia. Nu au oferit niciun motiv pentru care nu am voie sa intru. As vrea sa vad cine mi-a pus aceasta interdictie.”

 

George Simion a venit la Chisinau imediat ce a fost ridicata interdictia de a intra in Moldova. 

 

Anatol URSU, PRESEDINTE TINERII MOLDOVEI: “Protestam aici pentru ca lui George I s-a reinstalat interdicita de a intra in Moldova. Marti va avea loc un proces. Urmeaza sa fie anulata definit aveasta interdictie sau sa intre in vigoare. “

 

Activistul George Simion nu a fost lasat ieri  dimineata sa intre in Republica Moldova, iar politistii de frontiera l-au anuntat ca deja de o luna nu are voie sa intre in tara. In semn de protest el a decis sa declare greva foamei chiar in vama Sculeni. Ministrul de Interne spune ca autoritatile s-au conformat unei decizii a Curtii de Apel care i-a mentinut interdictia lui Simion.

 

In luna mai, George Simion a fost retinut de catre ofiterii SIS si a primit interdictie de intrare in tara noastra pe un termen de 5 ani. Prima instanta a lasat decizia autoritatilor in vigoare, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel, care l-a declarat nevinovat si i-a ridicat interdictia. George Simion este un activist si membru al Platformei Unioniste Actiunea 2012, care militeaza pentru unirea Republicii Moldova cu Romania.

 

---------------------

 

Totodata, activistul a publicat astazi un mesaj pe pagina sa de socializare prin care anunta ca i-a fost ridicata interdictia.

 

Sursa: George Simion via Facebook.


Comunicatul emis de Guvern:

"Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat institutiilor abilitate informatii despre interdictia de intrare pe teritoriul Republicii Moldova a cetateanului roman George Simion. Premierul a cerut şi o analiza privind posibilitatea ca cetateanului mentionat sa i se permita accesul pe teritoriul tarii noastre pana la judecarea pe fond a cauzei sale, în limitele prevazute de lege pentru astfel de situatii. Premierul va urmari în continuare evolutia acestui caz."


Ieri, ajuns in vama Leuseni, politistii de frontiera l-au anuntat pe George Simion ca deja de o luna nu are voie sa intre in tara.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn