Un microbuz plin cu moldoveni a fost implicat intr-un grav accident in Romania. Acesta ar fi intrat pe contrasens si s-a ciocnit cu o autospeciala. Zece pasageri, dar si o persoana din celalalt vehicul au ajuns la spital. Mai multe ambulante, dar si un elicopter SMURD au intervenit la fata locului.

Publicat:07.09.2018, 11:18

Momentele au fost surprinse imediat dupa impactul dintre cele doua vehicule. Era in jurul orei 10:30 dimineata cand microbuzul din Republica Moldova a intrat pe contrasens, pe o sosea de la Iasi si a ajuns intr-o autospeciala, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului din localitate pentru presa romana.

10 pasageri din microbuz, dar si o persoana din celalalt vehicul, au fost transportate la cateva spitale din zona. Pana la venirea medicilor, localnicii le-au sarit in ajutor celor raniti.

Ulterior, la fata locului au ajuns mai multe ambulante, echipaje de politie, dar si un elicopter SMURD, pentru a prelua ranitii si a le acorda primul ajutor medical. Presa de peste Prut scrie ca oamenii, care au varste cuprinse intre 19 si 42 de ani, s-au ales cu traumatisme la coloana, cap, dar si diferite fracturi. Politia romana a pornit un dosar penal pentru a stabili cum s-a intalmplat totul.

Responsabilii de la Ministerul de Externe de la Chisinau nu ne-au raspuns la telefon ca sa ne dea detalii despre starea lor si despre cum vor fi transportati acasa.