Google+

Doua persoane au decedat din cauza gripei, iar numarul celor infectati a ajuns la aproape 200

Doua persoane au decedat din cauza gripei, iar numarul celor infectati a ajuns la aproape 200
Embed:

Doua persoane au decedat din cauza gripei, iar numarul celor infectati a ajuns la aproape 200. In aceasta luna se asteapta o crestere si mai mare. Medicii spun ca nu e cazul sa ne alarmam, intrucat boala nu prezinta un pericol daca pacientul se adreseaza la timp la medic.

 

Gripa a facut primele victime in acest an. Este vorba despre doua femei din Telenesti in varsta de 55 si 66 de ani. Specialistii de la Centrul de Sanatate Publica ne-au spus ca ambele femei aveau boli preexistente cum ar fi hipertensiune si diabet in cazul uneia si maladie cardiaca in cazul alteia. Totodata acestea s-au adresat foarte tarziu la medic, astfel ca nu au putut fi salvate. Intre timp, numarul cazurilor de gripa creste.


Aliona SERBULENCO, VICEMINISTRUL SANATATII: "Avem deocamdata peste 270 de cazuri de gripa. Iar in luna februarie o sa creasca numarul si mai mult." 


Masuri in acest sens s-au luat si la punctele de trecere a frontierei. 


Numarul de cazuri este deocamdata sub pragul epidemic. Totusi, specialistii in sanatate ne recomanda sa evitam locurile aglomerate si cel mai important la primele simptome sa ne adresam la medic, astfel boala va putea fi tratata fara a prezenta vreun risc. Intre timp, in regiunea transnistreana a fost anuntata epidemie de infectii respiratorii acute. Astfel, mai multe scoli si gradinite au fost inchise. Totodata  o intensificare a infectiilor respiratorii acute a fost inregistrata in mai multe sate din Ceadar-Lunga. Ucraina se confrunta cu o epidemie de gripa, astfel, cu o saptamana in urma Ministerul de Externe de la Chisinau a solicitat moldovenilor sa evite calatoriile in tara vecina.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn