Google+

Igor Dodon a anuntat ca nu va participa la parlamentare, dar ca va sustine Partidul Socialistilor. Desi functia sa prevede ca ar trebui sa fie apolitic - VIDEO

Igor Dodon a anuntat ca nu va participa la parlamentare, dar ca va sustine Partidul Socialistilor. Desi functia sa prevede ca ar trebui sa fie apolitic - VIDEO
Embed:

Igor Dodon a anuntat ca nu va participa la parlamentare, dar ca va sustine Partidul Socialistilor. Desi functia sa prevede ca ar trebui sa fie apolitic, seful statului spune ca va fi alaturi de socialisti pentru ca acestia l-au inaintat la prezidentiale.


Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Am decis sa nu candidez la alegerile parlamentare, ci sa-mi concentrez atentia,  administratiei asupra desfasurarii activitatii politice interne si externe in vederea solutionarii problemelor strategice ale tarii”.

 

Igor Dodon spune ca trebuie sa fie depuse eforturi pentru o campanie electorala corecta, asta desi s-a declarat sustinator al PSRM. 

 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:PSRM este unicul partid care este capabil sa schimbe de unul singur puterea din tara si sa guverneze competent si responsabil in Republica Moldova”.

 

Fostul membru al Curtii Constitutionale, Nicolae Osmochescu spune ca seful statului nu ar trebui sa sprijine un partid politic.

 

Nicolae OSMOCHESCHU, FOST MEMBRU AL CURTII CONSTITUTIONALE: Nu este corect. Presedintele trebuie sa fie echidistat si impartial sa fie presedintele tuturor.”

 

Imediat dupa ce a facut declaratii, presedintele plecat fara sa raspunda la intrebarile jurnalistilor.

 

Saptamana reprezentantii blocului ACUM au depus o contestatie la CEC impotriva socialistilor. Acestia sustin ca panourile cu imaginea lui Igor Dodon care au impanzit tara promoveaza partidul socilistilor, iar sloganul de pe bannere este identic cu cel din ziarele distribuite de PSRM. Saptamana trecuta, Dodon a negat ca panourile ar fi electoarele.

 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Este o campanie de promovare a institutiei prezidentiale si a pozitiei presedintelui. Nu are nimic cu campania electorala, pentru ca nu ati vazut pe aceste panouri nici un mesaj electoral. Din a cui bani? Asociatia Iubesc Moldova.”

 

 Seful statului a refuzat sa spuna atunci cati bani s-au alocat pentru panouri, dar a precizat ca toate cheltuielile le-a suportat Asociatia Obsteasca "Iubesc Moldova". Anterior, Ziarul de Garda a scris ca aceasta ar apartine socialistului Corneliu Furculita. PSRM a negat, insa, informatia. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn