Google+

"Igor Dodon, ales presedinte in urma unor alegeri libere si corecte". Pervii Canal despre alegerile prezidentiale din Republica Moldova - VIDEO

Postul rus de televiziune, Previi Canal scrie despre alegerile prezidentiale din Republica Moldova. In reportaj, jurnalistii rusi spun ca Igor Dodon a fost ales presedinte in urma unor alegeri libere si corecte.

 

"Liderul Partidului Socialistilor, Igor Dodon, care este favoarea unui parteneriat strategic cu Rusia, a iesit invingator in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova.", scrie Pervii Canal

 

Jurnalistii rusi mai spun ca observatorii internationali au recunoscut alegerile ca fiind legitime, insa sustinatorii candidatului din fortele pro-europene, Maia Sandu, vor sa contesteze rezultatele in instanta de judecata, dar si pe strada.

 

"Adversarii lui Igor Dodon nu par a fi gata sa accepte infrangerea. Cand Comisia Electorala Centrala din Moldova a anuntat ca toate voturile au fost numarate, iar victoria este fara indoiala al lui Dodon, in centrul orasului s-au inceput proteste. "


 

"In Piata Marii Adunări Naţionale s-au adunat sute de oameni, mai ales persoane tinere. Fiind nemultumiţi de rezultatele alegerilor, cerand renumărarea voturilor."


"Protestatarii au scandat si in fata CEC-ului.  Acestia tineau in mana steaguri romanesti şi steagul Moldovei mutilat. Protestarii au cerut demisia presedintelui CEC. Liderul lor, Maia Sandu a pierdut alegerile chiar inainte de finalizarea numararii voturilor. Aceasta a declarat ca alegerile s-au desfasurat intr-un mode necinstit."


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn