Google+

Ilan Sor a spus unde este „miliardul” furat din sistemul bancar - ZdG.md

Ilan Sor, controversatul primar de Orhei, a vorbit, intr-o emisiune de la RTR Moldova, despre fraudele din sistemul bancar. Acesta sustine ca nu este vinovat de ce s-a intamplat in sistemul bancar din R.Moldova si ca nu a stiut ca creditele si banii pe care i-a acordat lui Veaceslav Platon si altor persoane din contul Bancii de Economii nu se vor intoarce in banca. „Atunci cand am constientizat asta, m-am adresat organelor de drept”, sustine Sor, scrie ZDG.md

 

Ilan Şor susţine că beneficiarul principal al furtului miliardului ar fi Veaceslav Platon. El susţine că, dacă procurorii „ar lucra şi nu ar ieşi în conferinţe, banii s-ar găsi foarte repede”.

 

„Beneficiarul final este Platon. Dacă organele de drept ar lucra bine, banii s-ar găsi în cinci minute. Procuratura şi Ministerul de Interne din R.Moldova ar trebui să-şi revizuiască relaţiile cu Ministerul de Interne din Rusia şi ar trebui să colaboreze cu organele din Marea Britanie. Aşa vor fi găsiţi banii. Ei sunt investiţi acolo în imobiliare”, a spus Şor. Acesta a lăsat să se înţeleagă că, de fapt, organele de drept din R.Moldova nici măcar nu ar dori să găsească banii sustraşi din sistemul bancar, dar şi că, el nu a luat nici măcar un dolar din sistemul bancar din R.Moldova. „Procuratura să lucreze şi să nu facă doar conferinţe de presă. Procurorii ştiu unde sunt activele lui Platon”, a zis Şor.

 

Întrebat de moderatoare cum se explică faptul că în raportul Kroll numele lui Platon, pe care-l acuză de furtul miliardului, practic lipseşte, iar toate acuzaţiile sunt îndreptate împotriva sa, Şor a menţionat că, de fapt, „Kroll sunt nişte aferişti”.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn