Google+

In afara de referendum, la Sangera au loc si alegeri locale. Unul dintre candidatii la functia de primar - fiul fostului edil, care acum cateva luni a fost gasit impuscat in cap - VIDEO

In afara de referendum, la Sangera au loc si alegeri locale. Unul dintre candidatii la functia de primar - fiul fostului edil, care acum cateva luni a fost gasit impuscat in cap - VIDEO
Embed:

Locuitorii orasului Sangera din municipiul Chisinau au primit astazi doua buletine de vot. Unul pentru referendum de demitere a primarului Dorin Chirtoaca si altul pentru alegerile locale. In localitate au fost organizate alegeri noi, dupa ce fostul primar Mihai Lari a fost gasit impuscat in curtea casei sale, la sfarsitul lunii iulie.

 

La Sangera au fost astazi nu doar 2 buletine de vot, dar si doua liste electorale - una pentru referendum si alta pentru alegerile locale. 

 

“Orasul Sangera are nevoie de un primar bun, sanatos si cu mintea la cap si cand a intra lumea in primarie sa nu-i dea afara din primarie. -Cat despre Chisinau? -Nu, pentru Chisinau, nimic!”

 

 Unii au primit doar un buletin de vot, cel pentru locale, refuzand sa participe la referendum.

 

“Un buletin de vot l-am votat pentru primarul de Sangera, al doilea l-am boicotat. Sunt foarte multe proiecte care nu au fost finalizate. Votam pentru ceea ce o sa fie bine in sat la noi.“

 

“Multe schimbari sa fie, o gradinita noua sa dea Dumnezeu, localitatea e foarte mare, copii sunt multi. Si la oras speram sa fie mai bine.“

 

“-Ce schimbari are nevoie orasului Sangera? -Putina curatenie pe strazi. Sa se straduie sa faca ceva ca lumea sa se simta mai bine.”

 
Pentru fotoliul de primar de Sangera se lupta 6 candidati. Unul dintre ei este fiul fostului primar. La 25 de ani Nichita Lari spune ca vrea sa continue proiectele tatalui sau. El a venit la vot impreuna cu fratele sau.

 

Nichita LARI, CANDIDAT PL: “Nu sunteti prea tanar pentru o astfel de functie? -De ce, nu? Sunt sigur ca voi face fata.“

 

 Stefan LARI:  “Am votat impotriva dusmanilor acestor localitati. Am votat pentru proiectele implementate de tatal meu.“

 

 La una din cele trei sectii de votare din Sangera, observatorii de la Promo-Lex au raportat incalcari. Urnele de vot aveau doar 2 sigilii in loc de 4. Alegerile locale din Sangera au loc dupa ce fostul edil a fost gasit impuscat in cap in curtea casei sale.Totul s-a intamplat la sfarsitul lunii iulie. Atunci, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru determinare la suicid. In 2015 Mihai Lari a fost ales primar la Sangera fiind candidatul Partidului Liberal. Astazi, alegeri noi mai au loc in 9 localitati din tara.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn