Google+

Inainte sa fie evacuate, gheretele din Gradina Publica "Stefan cel Mare" au fost "scuturate" de politisti: 38 de perchezitii si dosar penal - VIDEO

Inainte sa fie evacuate, gheretele din Gradina Publica "Stefan cel Mare" au fost "scuturate" de politisti: 38 de perchezitii si dosar penal - VIDEO
Embed:

Inainte de a fi evacuate, gheretele din parcul “Stefan cel Mare” si Dendrariu au fost scuturate de oamenii legii. Politia anunta ca a verificat 38 de chioscuri si a deschis un dosar penal pentru evaziune fiscala. Astazi desi toate tarabele din parcul central au fost sigilate, comerciantii chiar si asa au iesit sa-si vanda marfa.

 

Oamenil legii sustin ca in urma perchezitiilor a fost gasita marfa fara acte de provenienta in valoare de jumatate de milion de lei, in plus 600 de mii de lei bani necontabilizati, conditii antisanitare. Una din retelele vizate in perchezitii spune  printr-un comunicat de presa activitatea sa a fost sistata fara motive ci doar prin acuzatii nefondate. Astazi in parcul Stefan cel Mare si Sfant unii comercianti au inceput deja evacuarea gheretelor.

 

“Se termina sezonul si le luam la sediu, iar vara le aducem inapoi aici.”

 

Altii insa nu se grabesc sa plece.

 

“- Cum munciti daca ghereta a fost sigilata? - Noi numaram marfa, ca vine masina si o dam inapoi, nu muncim. O dam inapoi la firma.”

 

Politia sutine ca a deschis dosar penal pe trei octombrie, adica dupa ce Pavel Filip s-a aratat nemultumit de starea parcurilor din capitala si inainte de a fi semnata dispozitia de evacuare a gheretelor.

 

Ştefan ŞAPTEFRAȚI, ŞEF PROCURATURA CHIŞINĂU: Cauza penala a fost deschisa in urma unui raport a politiei Chisinau, in care s-au demonstrat abateri de la lege.”

 

Proprietarii de gherete in care au fost depistate incalcari risca acum de la trei pana la cinci ani de inchisoare, sustine politia. Acum doua zile, primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu a semnat o dispozitie pentru evacuarea chioscurilor si gheretelor din parcurile capitalei. Agentii economici trebuie sa evacueze tarabele benevol pana la sfarsitul saptamanii, altfel vor fi fortati.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn