Google+

Inca 30 de zile de arest pentru Vlad Filat. Instanta a respins demersul deputatilor PLDM de a-l elibera sub garantia lor. Procurorul acuza partea apararii de tergiversare. Avocat: "Nu este vorba de justitie in cazul Filat" - VIDEO

Inca 30 de zile de arest pentru Vlad Filat. Instanta a respins demersul deputatilor PLDM de a-l elibera sub garantia lor. Procurorul acuza partea apararii de tergiversare. Avocat: "Nu este vorba de justitie in cazul Filat" - VIDEO
Embed:

Vlad Filat isi va petrece sarbatorile de Pasti dupa gratii. Asta au decis astazi magistratii de la judecatoria Buiucani. Au respins insa demersul deputatilor PLDM, care au cerut ca fostul premier sa fie plasat in arest la domiciliu sub garantia lor.

 

Igor POPA, AVOCAT "Nu este vorba de justitie in cazul Filat, ci injustitie. Vlad Filat a depus mai multe cereri pentru a fi eliberat sub garantia unor personalitati notorii a acestei tari."


Potrivit procurorului Adriana Betisor la sedinta urmatoare, instanta urmeaza sa decida daca sedintele de judecata in cazul lui Vlad Filat vor fi publice, asa cum au cerut avocatii. Astazi, procesul de judecata a fost suspendat pe doua saptamani la cererea avocatilor, care sustin ca au nevoie de timp ca sa se pregateasca pentru audierea martorilor.

 

Procurorul de caz sustine ca stfel se doreste tergiversarea procesului de judecata. Vlad Filat este acuza de corupere pasiva si trafic de influenta insa respinge acuzatiile.

 

 

                                  ------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 15:39 Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat: "Nu este vorba de justitie in cazul Filat, ci injustitie. Vlad Filat a depus mai multe cereri pentru a fi eliberat sub garantia unor personalitati notorii a acestei tari. Deputati, oameni de creatie, artisti - au cerut acest lucru. Nicolae Botgros, Eugen Doga, Sandu Grecu - aceste nume nu a fost suficiente pentru a servi ca garant in eliberarea lui Vlad Filat. Aceste cereri au fost respinse neintemeiat. [...] Urmeaza alte procedee probatorii. Urmeaza sa avem la dispozitie cateva saptamani. Procurorul a avut la dispozitie cateva luni. Vom demonstra nevinovatia lui Vlad Filat. [...] Dna procuror Betisor ar trebui sa recunoasca ca i-a cerut verbal dlui Filat sa nu vorbeasca. Nu exista niciun document oficial care i-ar interzice lui Vlad Filat sa vorbeasca cu presa. Interzicerea vine doar din spusele procurorului si din bruscarile fizice ale gardienilor. [...] Dl Filat vrea sa vorbeasca cu presa, sa-si spuan punctul de vedere, sa ofere replici. [...] Nicidecum nu ii poate fi interzis dreptul de a vorbi cu presa".

 

Potrivit procurorului anticoruptie, Adriana Betisor, demersul de eliberare a lui Vlad Filat sub garantia deputatilor PLDM a fost repins. De asemenea, a fost prelungita masura preventiva de arest pe un termen de 30 de zile.

 

La fel, demersul partii apararii privind publicitatea sedintelor de judecata in dosarul Filat va fi examinat la sedinta urmatoare.

 

Procurorul a acuzat partea apararii ca tergiverseaza procesul de judecata, prin intermediul martorilor si prin cererile de amanare a sedintelor.

 

Stirea se actualizeaza.

 

Judecatoria Buiucani decide daca Vlad Filat va fi eliberat sub garantia deputatilor PLDM si daca sedintele de judecata in dosarul ex-premierului vor fi publice

 

Foto: captura privesc.eu


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn