Google+

„Independenta”, sponsorizata de „Edelweiss” si cantata de artisti rusi - ZdG.md

Ministerul Culturii, mai nou Ministerul Educatiei, Culturii si Cercetarii, „a batut palma” cu Fundatia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” pentru ca cea din urma sa plateasca si sa aduca la 27 august in Piata Marii Adunari Nationale (PMAN) artisti din Federatia Rusa, pentru a marca 26 de ani de independenta ai R. Moldova, scrie Ziarul de Garda.Întrebată despre cât de oportună a fost prezenţa interpreţilor ruşi, ministra Monica Babuc a precizat, într-un răspuns oficial la o solicitare de informaţii, că lista artiştilor a fost decisă de Vlad Plahotniuc, iar Ministerul nu a avut obiecţii şi nici nu cunoaşte ce onorarii au fost plătite artiştilor.

 

La 24 august, cu trei zile înainte de concertul din PMAN, Guvernul a publicat programul manifestaţiilor ce urmau să aibă loc la 27 august, fără a anunţa că evenimentul concertistic este sponsorizat de Fundaţia preşedintelui PDM, şi că, pe lângă trupa Holograf şi interpretul Smiley din România, dar şi dj-ul moldovean Andrew Rayel, pe scenă vor ieşi trei artişti din F. Rusă: Nikolai Baskov, Dmitri Malikov şi Polina Gagarina.

 

Imediat după eveniment, ZdG a solicitat Ministerului precizări referitoare la banii cheltuiţi pentru concert. Am insistat să aflăm de ce a fost ascuns faptul că „independenţa” a fost sponsorizată de fundaţia lui Vlad Plahotniuc.

 

Răspunsul ministrei Babuc a fost unul evaziv. Monica Babuc a argumentat prezenţa artiştilor ruşi prin faptul că ar fi populari şi că scopul a fost de a „bucura” populaţia, că sprijinul financiar al organizaţiei deţinute de liderul partidului de la guvernare şi din care aceasta face parte este unul necondiţionat şi că în acte nu este reflectată colaborarea cu „Edelweiss”.


VEZI MAI DEPARTE PE ZIARUL DE GARDA


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn