52 de inele din aur pentru prietenii din Dublin. Este scuza pe care a folosit-o un moldovean, cand in bagajul lui de cala au fost descoperite obiectele din aur. Valiza a fost verificata de catre politistii de frontiera si vamesii din Moldova, cand barbatul si-a predat bagajul si se pregatea de imbarcare spre Dublin.

Publicat:17.01.2015, 13:29


Incidentul s-a produs, aseara, in jurul orei 20, pe aeroportul din Chisinau. Barbatul in varsta de 31 de ani a predat valiza si a mers in sala de asteptare. In momentul in care politistii de frontiera si vamesii au efectuat un control minutios al bagajalului au descoperit 52 de inele din aur. Acestea erau captusite in foi de aluminiu si prinse de suportul de fier al valizei. 

Barbatul le-a spus politistilor ca a cumparat inelele dintr-un centru comercial din capitala si ca vrea sa le ofere in dar tuturor prietenilor sai, stabiliti in Dublin. Valoarea acestor bunuri a fost estimata de politisti la peste 200 mii de lei. Pe numele barbatului a fost deschisa o cauza penala pentru contrabanda, astfel ca acesta ar putea petrece intre 3 si 10 ani dupa gratii.