10:09, 20 Iunie 2016
, PRO TV

Inghititi de ape. Patru persoane si-au pierdut viata la scaldat, printre care si doua minore


Scaldatul face victime, iar in ultimile 24 de ore patru persoane si-au pierdut viata. Cazurile de inec s-au produs in raioanele Ungheni, Anenii Noi si Chisinau.


 

Potrivit DSE, primul caz in care au murit doua minore a avut loc in seara zilei de ieri, in riul Prut din apropiere localitatii Macaresti, raionul Ungheni. Minorele cu virste de 15 si 17 ani au mers la scaldat in riu si nu au mai iesit.

 

Pentru lucrari subacvatice au fost alertati salvatorii de pe ambele maluri ale Prutului. Angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Iasi, dar si scafandrierii din cadrul Directie Situatii Exceptionale Ungheni au intervenit la fata locului. Cautarile celor doua fete au durat pina la ora 20:35 minute, dar fara rezultat. Interventia va fi reluata catre ziua de 20 iunie.

 

Un alt caz de inec a avut loc tot ieri, la ora 18:35 minute, in raul Nistru, din apropierea localitatii Gura Bacului, raionul Anenii Noi. De acesta data a decedat o femeie in virsta de 22 de ani. Un alt barbat in virsta de 24 de ani nu a supravetuit dupa ce in acesta dimineata a intrat  in apele Nistrului din apropierea orasului Vadul lui Voda.

 

Cazul a fost raportat Serviciului Situatii Exceptionale la ora 04:35 minute. Salvatorii atentioneaza oamenii sa nu merga la scaldat in locuri neautorizate. Mai mult, este contraindicat ca persoanele sa intre in apa dupa ce au consumat bauturi alcoolice. Mai mult, scaldatul in locuri neamenajate poate duce la urmari fatale. Conform datelor Serviciului Situatii Exceptionale, de la inceputul anului 2016 pe teritoriul tarii noastre, in bazinele acvatice  au decedat 32 de persoane dintre care 8 minori.

Alte ştiri despre: