Dupa ce acum doua zile directorul liceului Lucian Blaga de la Tiraspol a fost retinut de politia transnistreana, iar banii din care urma sa plateasca salariile angajatilor i-au fost confiscati, acesta a anuntat astazi in fata presei ca incearca sa gaseasca o modalitate pentru ca liceul romana sa functioneze in continuare. Iovcev a declarat ca ii este dificil sa tine situatia sub control, intrucat profesorii sunt nemultumiti ca nu si-au mai primit salariile.

Publicat:07.02.2014, 17:43


Ion Iovcev spune ca profesorii liceului sunt nemultumiti ca nu si-au primit salariile.  


Iovcev considera ca presiunile din ultimele zile sunt niste jocuri politice aranjate de Moscova.


Angajatii liceului sunt ingrijorati de soarta de mai departe a institutiei.


Solicitati de PRO TV, reprezentantii din cadrul Ministerului Educatiei nu au fost de gasit pentru comenta situatia in care s-au pomenit profesorii de la Tiraspol.

Astazi problema scolilor cu predare in limba romana din regiunea transnistreana a fost discutata in cadrul unei intrevederi dintre Ministrul Reintegrarii Eugen Carpov si sefa departamentului de externe de la Tiraspol.

Nina Stanschi sustine ca administratia liceului a incalcat legislatia din regiune introducand valuta straina si ca pe viitor salariile profesorilor pot fi transferate pe contul pe care institutia il are deschis la o banca din stanga Nistrului.

Directorul liceului Lucian Blaga din Tiraspol, impreuna cu contabilul si soferul au fost retinuti miercuri la punctul de trecere Tighina pentru ca aveau asupra lor suma de 114 000 de lei, bani din care urmau sa fie remunerati angajatii liceului.