Google+

Judecatorul cercetat penal pentru imbogatire ilicita a plecat in concediu „partial platit” pana in 2019 - ZdG.md

Oleg Melniciuc, judecatorul Judecatoriei Chisinau, vizat intr-un dosar penal pentru imbogatire ilicita, a solicitat „acordarea concediului partial platit pentru ingrijirea copilului pana la atingerea varstei de 3 ani, scrie zdg.md

 

La 2 octombrie 2017, Radu Țurcanu, preşedintele Judecătoriei Chişinău i-a acceptat cererea, iar a doua zi, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis suspendarea acestuia din funcţie.

 

Confom unei hotărâri a CSM,  publicată pe site-ul instituţiei, dar şi pe www.magistrat.md se menţionează că prin ordinul preşedintelui Judecătoriei Chişinău nr. 530 din 2 octombrie 2017, judecătorului Oleg Melniciuc din cadrul aceleiaşi instanţe i s-a acordat concediu parţial plătit, începând cu 25 octombrie 2017 până la 01 martie 2019, inclusiv, pentru îngrijirea copilului, născut la 01 martie 2016.

 

La 2 octombrie 2017,  magistratul a depus o cerere prin care a solicitat suspendarea din funcţie, în baza art. 24 alin.(1) lit. d) din Legea cu privire la statutul judecătorului, în legătură cu acordarea concediului parţial plătit pentru îngrijirea copilului pînă la atingerea vârstei de 3 ani. Plenul CSM a considerat că cererea urmează a fi admisă, iar Melniciuc suspendat din funcţie pentru perioada 25 octombrie 2017-1 martie 2019.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZIARUL DE GARDA


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn