Google+

La medicina nu mai intra cine vrea. Accesul in blocurile de studii ale Universitatii “Nicolae Testemiteanu” a fost restrictionat. La intrare au aparut turnichete, iar studentii au primit carduri cu ajutorul carora pot intra sau iesi - VIDEO

La medicina nu mai intra cine vrea. Accesul in blocurile de studii ale Universitatii “Nicolae Testemiteanu” a fost restrictionat. La intrare au aparut turnichete, iar studentii au primit carduri cu ajutorul carora pot intra sau iesi - VIDEO
Embed:

La medicina nu mai intra cine vrea. Accesul in unele blocuri de studii ale Universitatii “Nicolae Testemiteanu” a fost restrictionat. La intrare au aparut turnichete, iar studentii au primit carduri cu ajutorul carora pot intra sau iesi. Studentii cred ca in felul acesta nu le vor mai disparea lucrurile personale, iar profesorii se bucura ca nu vor mai face apelul, cei prezenti fiind notati automat de sistem.

 

Intrarea si iesirea in acest bloc de studii este inregistrata automat intr-un sistem electronic, odata ce ai folosit cartela de acces.

 

Este un sistem foarte bine venit. Se evita intrarea persoanelor straine in blocuri. Nu poti ca sa monitorizezi ca sa intre persoane straine. Numai noi intram si profesorii cred ca intre noi nu va fi aceasta posibiliate de a ne sutrage unul altuia lucrurile. Se practica sa fie un elev de serviciu. Sta in vestiar pentru a evita aceste probleme.”

 

“Mai mult incomod in timpul pauzelor cate 10-15 studenti sa stai aici.”

 

“Daca uiti chestiuta asta data acasa se scoate ca ai absente de la ore. Nu ai intrat inseamna ca nu esti. Este riscul ca sa trasmiteti unul altuia cardul? Da, moldovenii sunt invetinvi.”

 

 Faptul ca sunt inventivi, insa, nu-i va ajuta, spun cei care monitorizeaza accesul.

 

“In cazul in care trasmite functioneaza antifaceback care ne arata care student a folosit de mai multe ori card si putem bloca cardul.”

 

 Marcel ABRAS, PRORECTOR PE EDUCATIE SI PROBLEME SOCIALE: “Este un proces controlat al angajatilor, studentilor si colaboratorilor. Acest card presupune si o evidenta a turor participantilor la ore. Pentru ca este un spatiu public am avut anterior cazuri in care dispareau unele lucruri si acesta este bine de securizat.” 

 

 Turnichetele la intrarea in blocurile de studii sunt folosite si in universitatile  din Europa, spun cei din administratia universitatii.

 

Marcel ABRAS, PRORECTOR PENTRU EDUCATIE SI PROBLEME SOCIALE: “In urma mai multor vizite pe care le-am avut in UE am vazut acest sistem pe care toti il accepta bine.“ 

 

 Totodata, in mai multe sali, functioneaza, in regim de testare un sistem care ii inregistreaza automat pe cei prezenti la ore. 

 

Igor CEMARTAN, VICE-DECAN FACULTATEA MEDICINA: “Fiecare persoana care trece in aula se inregistreaza cu un card unde sunt inregistrate datele personale, iar sistemul automat citeste si clasifica acest sistem. Pe ecran puteti vedea capacitea aulei, prezenta cate persoane ai trecut in interior si alte date despre cursul citit si profesorul care tine prelegerea. Toate absentele se inregistreaza in mod automat.  Dispare necesitate de a face acest lucru manual si riscul de a face o eroare." 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn