Desi astazi politicienii si angajatii structurilor de forta acuza institutia de terorism, in ultimii ani, copii ai sute de functionari si politicieni au absolvit sau inca studiaza in aceasta institutie, scrie Ziarul de Garda.

Publicat:13.09.2018, 07:36

De exemplu, pâna vara trecuta, în acest liceu au învaţat copilul preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, sau copilul şefului adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc. Din motive necunoscute, aceştia şi-au luat copiii din cadrul acestei instituţii chiar înainte de izbucnirea problemelor penale.

Tot în cadrul reţelei de licee „Orizont” învaţa sau au învaţat copiii sau nepoţii deputaţilor Vladimir Turcan (PSRM), Oleg Sârbu (PDM), Eugen Carpov (deputat neafiliat), Iurie Leanca (prim-vicepremier), a premierului Pavel Filip sau chiar a ministrului de Interne, Alexandru Jizdan sau a şefului Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pânzari. Conform surselor ZdG, în cadrul liceului învaţa sau deja au absolvit inclusiv copii din cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate, instituţie care a iniţiat procedura prin care mai mulţi angajaţi ai acestei instituţii au fost declaraţi indezirabili. 

ARTICOLUL INTEGRAL PE ZIARUL DE GARDA