Parcare chiar in fata scarii. Locatarii unui bloc din sectorul Buiucani se plang ca nu pot intra si nici iesi din cladire, din cauza soferilor care si-au parcat masinile chiar in usa blocului, instalandu-si si blocaje de parcare.

Publicat:28.09.2017, 09:28

"Asta e problema. Desigur ca sunt ilegale. Daca se parcheaza si pe partea asta nu sunt locuri.

Locatarii acestui bloc de pe strada Liviu Deleanu 3 spun ca s-au trezit cu blocajele pentru un loc de parcare chiar in fata scarii, acum cateva zile. Nemultumiti, oamenii se plang ca atunci cand sunt parcate, masinile le blocheaza, de-a dreptul, intrarea in casa.

"Doamne fereste sa vina pompierii si ambulanta. Masina dupa masina.”

“Noi aici locuim si deblocam nu e o problema. La noi asa intrebari nu sunt."

Un barbat care locuieste intr-un bloc din apropiere sustine ca soferii duc o lupta stransa pentru un loc de parcare in curte. Spune ca si-ar dori un sistem  ca in Romania, unde fiecare sofer plateste o taxa la primarie pentru parcare.

"Si eu ca proprietar de masina sunt pus in situatia in care trebuie sa parchez unde sunt locuri libere. /Cu barierele acestea socot ca ele contravin legii si ele trebuiesc urgent scoase."

Potrivit politiei, responsabili de locurile de parcare din curte sunt autoritatile publice locale. Soferii insa care isi instaleaza ilegal astfel de dispozitive risca amenzi de pana la 1.200 de lei sau munca nemunerata in folosul comunitatii de pana la 60 de ore.

Pretorul sectorului Buiucani nu ne-a raspuns astazi la telefon pentru comentarii.