Google+

MAEIE spune ca a sesizat mai multe organizatii internationale despre faptul ca autoritatile ruse au limitat accesul delegatiei RM catre pilotii moldoveni aflati la Moscova

Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene spune ca a sesizat mai multe organizatii internationale despre faptul ca autoritatile ruse au limitat accesul delegatiei RM catre pilotii moldoveni aflati la Moscova.

 

"Autoritatile moldovenesti au solicitat sprijinul organizaţiilor internaţionale Oficiul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, cabinetul Comisarului UE pentru Justiţie, Consumatori, si Egalitate de Gen, Oficiul Central al Amnesty International şi alte instituţii, în vederea aducerii situaţiei piloţilor moldoveni ţinuţi la Moscova în albia legalităţii şi conformităţii cu dreptul internaţional", se arata in comunicatul emis de Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene.

 

Sambata trecuta, Ministerul de Externe de la Chisinau a anuntat ca delegatia trimisa la Moscova i-a gasit pe cei doi piloti moldoveni, iar ieri presa rusa a publicat un filmulet in care se vede cum a decurs intalnirea acestora. Cei doi moldoveni nu au parut incantati de vizita membrilor delegatiei si le-au spus ca vor ramane deocamdata in capitala rusa pentru a-si duce la capat tratamentul.

 

Cei doi piloti au fost capturati de talibani acum trei ani in timp ce efectuau o misiune civila in Afganistan la bordul unui elicopter.Un al treilea membru al echipajului a fost ucis. De atunci, autoritatile de la Chisinau nu au mai facut niciun anunt despre soarta lor.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn