Google+

MAEIE: Toti cetatenii moldoveni, care se aflau la Nisa in timpul atentatului sangeros, au fost indentificati

Toti cetatenii moldoveni, care se aflau la Nisa in timpul atentatului sangeros din 14 iulie, au fost indentificati si din fericire niciunul nu a fost ranir, informeaza Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene.

 

 Până la acest moment, printre victimele atacului din 14 iulie de la Nisa nu au fost identificaţi cetăţeni ai Republicii Moldova.

 

Totodată, autorităţile franceze continuă operaţiunile de identificare a persoanelor decedate.

 

De asemenea, MAEIE anunţă că, în urma sesizărilor primite din partea familiilor cu privire la trei cetăţeni moldoveni care se aflau în zona Nisa la momentul producerii atacului de pe Promenada Englezilor, aceştia au fost localizaţi, fiind în afara oricărui pericol.

 

Ambasada Republicii Moldova în Franţa menţine legătura permanentă cu celula de criză instituită de autorităţile franceze şi monitorizează evoluţia situaţiei.

 

Asasinul a secerat si ucis 84 de adulti si copii si a ranit grav peste doua sute. Dintre acestia, 50 se zbat "intre viata si moarte", dupa cum a declarat presedintele Francois Hollande.

 

Autorul macelului a fost identificat drept Mohamed Buhlel, un francez de origine tunisiana de 31 de ani, sofer profesionist. Avea cazier pentru furturi marunte si violenta domestica, dar nu era in vizorul serviciilor de securitate. Inchiriase camionul cu doua zile inainte de atac si il lasase parcat timp de 9 ore pe strada unde, mai tarziu, a comis macelul. Le-a spus politistilor ca livra inghetata, iar acestia l-au lasat in pace.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn