Google+

MAI al Rusiei a publicat imagini video in care vorbeste despre implicarea lui Plahotniuc si a lui Platon in schema de spalare de bani in Federatia Rusa - VIDEO

MAI al Rusiei a publicat imagini video in care vorbeste despre implicarea lui Plahotniuc si a lui Platon in schema de spalare de bani in Federatia Rusa - VIDEO
Embed:

Ministerul Afacerilor Interne din Federatia Rusa a publicat imagini video in care se spune despre implicarea lui Vlad Plahotniuc si a lui Veaceslav Platon in schema de spalare de bani in Federatia Rusa.

 

Irina Volk, un reprezentant al MAI din Federatia Rusa spune ca Vladimir Plahotniuc si Veaceslav Platon sunt suspectati ca ar fi orchestrat o operatiune de spalare de bani in Rusia, valoarea prejudiciului fiind de aproape 37 miliarde de ruble rusesti.


 "A fost confirmat că cetăţeni din Rusia şi Moldova au înfiinţat un grup infracţional internaţional cu scopul de a efectua operaţiuni ilegale în valută. Organizatorii acestei activităţi ilegale au fost Vladimir Plahotniuc şi Veaceslav Platon, care au cetăţenia rusă. În perioada 2013-2014, membrii acestui grup infracţional au transferat valută din conturile unor entităţi legale de la Bank Zapadny şi Russkiy Zemelny Bank către conturi ale unor nerezidenţi deschise la BC Moldindconbank SA şi la alte organizaţii străine, sub pretextul vânzării de valută", spune Irina Volk.

 

Democratii spun ca informatia difuzata astazi de MAI al Rusiei reprezinta "o interventie abuziva a Rusiei de a influenta rezultatul alegerilor din tara noastra. Reamintim că, în urmă cu un an, serviciile speciale ruse au făcut şi alte acţiuni abuzive împotriva preşedintelui PDM, au încercat să-i limiteze deplasarea în afara ţării. Interpol a calificat toate acele acţiuni ca fiind HĂRȚUIRE POLITICĂ din partea Rusiei şi le-au RESPINS.

 

Din păcate, Rusia nu renunţă la războiul hibrid, dus nu doar împotriva PDM, dar împotriva Republicii Moldova şi a cetăţenilor ei, iar aceasta nouă acţiune este o intervenţie extrem de gravă în modul de desfăşurare a alegerilor din ţara noastră.

 

PDM va sesiza chiar astăzi instituţiile internaţionale şi observatorii în alegeri în legătură cu acest caz de imixtiune a Federaţiei Ruse în alegerile din Moldova."

 

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinau găsiţi imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar şi din lume!  Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn