Google+

Mai multe ONG-uri cer Curtii de Apel eliberarea soferului de microbuz, care, la protestul de duminica, ar fi vrut sa rupa cordonul de politisti - VIDEO

Mai multe ONG-uri cer Curtii de Apel eliberarea soferului de microbuz, care, la protestul de duminica, ar fi vrut sa rupa cordonul de politisti - VIDEO
Embed:

Mai multe organizatii neguvernamentale cer ca soferul microbuzului, care ar fi vrut sa rupa cordonul de politisti la protestul de duminica, sa fie eliberat. ONG-urile au semnat o declaratie comuca, prin care solicita Curtii de Apel sa examineze recursul avocatului si sa anuleze decizia primei instantei.

 

Lilia CARASCIUC, DIRECTOR TRANSPARENCY INTERNATIONAL MOLDOVA: “Acea masina care o conducea Alexeev ducea boxe. Lumea nici pe departe nu era agresiva. Am vazut cum masina a dat inapoi ca sa parcheze.”

 

Reprezentatii societatii civile spun ca soferul microbuzului nu a facut decat sa urmeze indicatiile oamenilor legii si de fapt nu a intrat in multime si nici nu a vrut sa rupa cordonul de politisti. Deocamdata responsabili de la Curtea de Apel nu au fost de gasit pentru a comenta solicitarea ong-urilor.

 

A doua zi dupa proteste, intr-o conferinta de presa autoritatile au anuntat ca patru politisti au fost raniti dupa ce microbuzul ar fi intrat in multime, iar unul dintre ei a fost lovit cu un obiect in cap.

 

Duminica, liderii partidelor de opozitie, Maia Sandu si Andrei Nastase, alaturi de sustinatorii lor, au cerut abrogarea sistemului electoral mixt si revenirea la sistemul proportional.Iar acum doua zile magistratii judecatoriei Centru au admis demersul procurorilor, astfel, soferul microbuzului a primit mandat de arest pentru 30 de zile.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn