Ninge abundent, iar mai multe strazi din capitala au fost blocate din cauza stratului consistent de zapada care s-a asternut.

Publicat:11.01.2019, 10:17

Potrivit responsabililor de la primarie, mai multe drumuri din capitala sun blocate din cauza ninsorii care a fost si motivul multor accidente care au avut loc pe parcursul zilei.

Mai multe autospeciale fac lucrari de deszapezire in Chisinau, iar pentru a facilita munca, mai multe rute de transport public au fost scurtate.

Prescurtate temporar, au fost rutele de autobuz: nr. 9, nr. 11, nr. 26 si nr. 46.

La ora actuala a fost deblocata intersectia sos. Hâncesti -  str. Lech Kazcynski, pentru a facilita circulatia transportului public. De asemenea, drumarii intervin la intersectia str. Burebista - sos. Muncesti, unde este înregistrat un blocaj al traficului rutier din cauza unui accident rutier.

De asemenea, preturile intervin la deszapezire cu tehnica contractata suplimentar, în sectoare particulare si statii de asteptare.

Pe parcursul zilei, ÎM Regia „Exdrupo" intervine cu 36 de autospeciale pe întreg teritoriul orasului, pentru a curata strazile. În intervalul orelor 08:00-11:00 au fost împrastiate circa 500 de tone de material antiderapant si peste 50 tone de sare lichida.