Google+

Mai multi brokeri vamali au lasat munca si au iesit la protest. Totul dupa ce au aflat ca legea a fost modificata asa incat vor fi sanctionati pentru orice greseala de ortografie - VIDEO

Mai multi brokeri vamali au lasat munca si au iesit la protest. Totul dupa ce au aflat ca legea a fost modificata asa incat vor fi sanctionati pentru orice greseala de ortografie - VIDEO
Embed:

Mai multi brokeri vamali au lasat astazi munca si au iesit la protest. Ei au refuzat sa mai completeze declaratiile vamale, dupa ce au aflat ca legea ar fi fost modificata asa incat vor fi sanctionati pentru orice greseala de ortografie. Reprezentantii Serviciul Vamal spun ca nu este vorba despre o modificare, ci o circulara care vine sa-i responsabilizeze.

 

"Pentru ca sa revenim la lucru, cerem sa fie suspendata circulara emisa de catre Serviciul Vamal 155 C, sa fie suspendata!"

 

 Brokerii s-au adunat astazi in fata Biroului Vamal Centru de pe strada Industriala. Ei spun ca, din cauza unei dispozitii a Serviciului Vamal, aparute ca din senin, de ieri sunt amendati pentru orice greseala de ordin gramatical, calcul sau tehnic, comisa la completarea declaratiilor vamale.

 

"Ieri cu emiterea unei circulari a Serviciului Vamal a fost ca ultima picatura catre brokerii vamali. Declaratia vamala consta din sute de criterii, mii de caractere si cifre. "

 

 Ei spun ca asemenea greseli nu aduc prejudiciu statului, iar amenzile sunt usturatoare. 

 

"S-a gresit o buchie, A cu O, s-a facut sesizare cu toate ca prejudiciu statului nu s-a adus. Chiar ieri 27 de brokeri au fost sesizat si trebuie sa plateasca 135 de mii de lei amenda. Noi nu tainuim nimic, este o eroare umana."

 

 Vicedirectorul Serviciul Vamal a incercat sa calmeze spiritele, iar dupa cateva ore de greva, brokerii au revenit la munca, insa au amenintat ca vor intra din nou greva, daca Serviciul Vamal nu renunta la modificari.  

 

Iurie CEBAN, VICEDIRECTOR SERVICIUL VAMAL: "Acest cod si aceasta norma, ea a fost, scopul acestei circulare nu a fost de a inrautati sau a imbunati. Scopul ei a fost de a exclude niste erori.”

 

 Intr-un comunicat de presa, plasat ulterior pe site, Serviciul Vamal spune ca aceasta circulara nu este o modificare a legii si a fost emisa pentru a responsabiliza brokerii.

 

Totodata acestia spun ca nu au fost aplicate sanctiuni pentru greseli gramaticale, ci indicarea eronata a pozitiei tarifare, descrierea incorecta a marfurilor, dar si neautenticitatea datelor privind valoarea marfurilor. Brokerul vamal este persoana juridica, detine licenta pentru activitatea sa si care in numele unei terte persoane, declara marfurile, le prezinta pentru vamuire si efectueaza si alte operatiuni vamale. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn