Google+

Mai multi oameni care au avut astazi drum la Casa Teritoriala de Asigurari Sociale din sectorul Buiucani s-au trezit cu un rand mare in fata. Acestia sustin ca au stat si cate doua ore la coada ca sa-si rezolve problemele - VIDEO

Mai multi oameni care au avut astazi drum la Casa Teritoriala de Asigurari Sociale din sectorul Buiucani s-au trezit cu un rand mare in fata. Acestia sustin ca au stat si cate doua ore la coada ca sa-si rezolve problemele - VIDEO
Embed:

Mai multi oameni care au avut astazi drum la Casa Teritoriala de Asigurari Sociale din sectorul Buiucani s-au trezit cu un rand mare in fata. Acestia sustin ca au stat si cate doua ore la coada ca sa-si rezolve problemele. Administratia institutiei spune ca totul se intampla din cauza ca nu au lucratori suficienti.


Carolina Eremia spune ca a venit la Casa Teritoriala de Asigurari Sociale din sectorul Buiucani sa rezolve detalii legate de pensia tatalui sau. Ajunsa la ghiseu la ora 12, s-a trezit ca are in fata o coloana de oameni care se termina abia la usa institutiei, asa ca randul a ajuns-o peste abia aproximativ doua ore, spune femeia.

 

Carolina EREMI: 'O singura persoana deservea ghiseul responsabil de pensii. Mai erau doua domnisoare care deserveau indemnizatiile pentru mame cu copiii, dar nu aveau de lucru pentru ca nu erau mame. M-am apropiat sa le intreb de ce nu se implica si mi-au spus ca nu se ocupa de aceste intrebari.”

 

Femeia spune ca la mai multe ghisee nu era niciun angajat. Dupa ce s-a revoltat impreuna cu alti oameni, administratia a venit cu explicatii. 

 

Carolina EREMIA: ”Nu avem lucratori, veniti dvs. la lucru.Ne-au spus ca aceasta e situatie normala, sa primeasca o persoana.” 

 

Cei care trec mai des pe acolo spun ca situatia se repeta aproape zilnic.

 

“Cu jumatate de ora in urma era plin cu femei aici. Era rand. Oamenii sunt obisnuiti. Stau pe scaun si asteapta 1-2 ore.”

 

” Doamna care era inaintea mea era cu dizabilitate, la inceput a avut un loc pe scaun, cand s-a apropiat in sala a stat in picioare.” 
Altii prefera sa faca unele servicii online pentru a evita randurile.

 

“Cand imi trebuie ceva personal vin aici. Cand de inregistrat firma nou dai cerere online si aici vii doar si aduci documentele.” 

 

Sefa Casei Teritoriale spune ca in aceasta perioada este un flux mare de adresari, iar institutia activeaza cu o lipsa de 40% de personal.

 

Liubovi STRATULA, SEFA CTAS, BUIUCANI: ”Cand e mai mare randul ne straduim sa… “ 

 

Aceasta mai spune ca sunt solutii care pot reduce din randuri.

 

Sefa Casei de Asigurari Sociale de la Buiucani spune ca aceeasi problema este si in alte sectoare.

 

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinau găsiţi imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar şi din lume!  


Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn