Conducerea spitalelor trebuie schimbata si resetat sistemul medical, a declarat azi pediatrul Mihai Stratulat intr-un nou mesaj pe facebook. Acesta scrie ca multi medici accepta neregulile pentru a-si pastra locul de munca. Reprezentantii institutiilor vizate au refuzat astazi sa comenteze noile declaratii. Ieri, responsabilii l-au acuzat pe Stratulat ca face marketing pentru clinicie private.

Publicat:12.07.2018, 10:42

Mihai STRATULAT, MEDIC PEDIATRU: „Un sistem care impune administratia spitalelor sa recurga la tot felul de lucruri pentru a suplini bugetul spitalelor cu bani. Spitale mari, ramase mostenire de pe timpul sovietic!”, scrie Mihai Stratulat intr-un alt mesaj, publicat pe Facebook.

In tara noastra, exista specialisti buni, sustine medicul, dar care sunt nevoiti sa stabileasca anumite diagnostice si sa suplineasca numarul de paturi in spital, pentru a nu-si pierde locurile de munca.

La polul opus, conducerea institutiilor vizate a refuzat astazi sa comenteze acuzatiile, ieri mentionand ca acestea sunt niste aberatii si ca Mihai Stratulat ar face marketing neloial, in felul acesta, pentru clinicile private.

Am incercat sa vorbim cu Stratulat, insa acesta nu a fost de gasit - nu ne-a raspuns la telefon si nici la mesaje. Totodata, medicul pediatru a scris ca o solutie pentru problema creata ar fi demiterea administratiilor spitalelor si resetarea intregului sistem.

Declaratiile facute ieri de Mihai Stratulat, despre incalcarile in cel putin doua spitale din capitala au ajuns in atentia publicului, dar si a autoritatilor. Iar Centrul National Anticoruptie s-a autosesizat si a deschis o ancheta. Reporter: Suada KARKOUKI 

VEZI SI: Medicul pediatru, Mihai Stratulat, despre doua spitale din capitala: "Trebuie inchise. Acolo cu orice nu te-ai adresa, diagnoza finala este pneumonie... pentru ca asta aduce ruble". Reactia ministerului Sanatatii

"Afirmatiile lui Stratulat au o tenta de marketing neloial" - reactia IMSP Spitalului Clinic Municipal Nr. 1, la acuzatiile medicului Mihai Stratulat

Directorul unuia dintre cele doua spitale vizate in postarea lui Mihai Stratulat: "El spune prostii. Poate pe dansul sa-l tratam. Pneumoniile nu sunt cele mai scumpe cazuri, sunt maladii mult mai costisitoare. El are niste apucaturi"