Google+

Ministerul de Externe anunta ca a trimis o delegatie la Moscova pentru a aduce acasa pilotii moldoveni care s-au aflat in captivitate in Afganistan, doar ca nu au reusit sa ajunga la ei - VIDEO

Ministerul de Externe anunta ca a trimis o delegatie la Moscova pentru a aduce acasa pilotii moldoveni care s-au aflat in captivitate in Afganistan, doar ca nu au reusit sa ajunga la ei - VIDEO
Embed:

Ministerul de Externe anunta ca a trimis o delegatie la Moscova pentru a aduce acasa pilotii moldoveni care s-au aflat in captivitate in Afganistan, doar ca nu au reusit sa ajunga la ei. Intre timp Procuratura Generala sustine ca declaratiile pe seama acestui subiect facute de anumite persoane publice sunt iresponsabile si ar putea compromite eforturile de a-i recupera pe ostatici.


Dupa ce ieri Igor Dodon anunta ca pilotii luati in captivitate acum trei ani de talibanii din Afganistan ar fi fost eliberati si s-ar afla intr-un spital de la Moscova, astazi, Procuratura Generala scrie pe site-ul sau ca organele de drept din Moldova au facut tot posibilul pentru a rezolva situatia celor doi piloti moldoveni, insa masurile intreprinse de anumite personaje pentru eliberarea acestora nu ar fi facut decat sa zadarniceasca procesul de recuperare a ostaticilor.

 

PROCURATURA GENERALA, COMUNICAT: Mentionam ca unele informatii vehiculate in spatiul public zilele acestea de anumite persoane sunt total iresponsabile, risca sa puna in pericol viata persoanelor tinute ostatice, dar si sa compromita operatiunile speciale, avand in vedere faptul ca cele doua persoane inca nu sunt in custodia autoritatilor Republicii Moldova si in deplina siguranta.”

 

Iar responsabilii de la Ministerul Afacerilor Externe anunta ca o delegatie de aici a plecat in Rusia pentru a acorda asistenta cetatenilor moldoveni, dar si pentru a intocmi procedurile necesare ca acestia sa revina acasa.

 

Doar ca, autoritatile ruse nu le-au permis accesul reprezentantilor Moldovei si nici nu le-au dat informatii despre locul unde sunt plasati pilotii.

 

Singurele detalii obtinute sunt ca moldovenii nu ar fi in custodia Guvernului de la Kremlin, ci in a unui ONG.Politicienii au reactionat dur la vestea facuta publica de Igor Dodon, care si-a asumat meritele pentru recuperarea pilotilor capturati de talibani, spunand a eliberarea a fost posibila datorita implicarii autoritatilor ruse.

 

Renato USATII, LIDER PN: „Dodon cand va afla va suna la Moscova si le va zice sa nu-i dea pe cei doi celor de la MAE, pentru ca au fost trimisi de Plahotniuc, asa ca se va duce el dupa ei.”

 

Iar presedintele Parlamentului l-a acuzat pe Igor Dodon ca a facut asa incat pilotii sa fie adusi in tara anume in campania electorala.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI REPUBLICII MOLDOVAUI: “Sa intervii in tot ceea ce au lucrat autorităţile in aşa fel încât drumul spre Chisinau să fie redirectionat la Moscova, ca cetăţenii noştri să fie ţinuţi acolo, ca cineva să profite electoral de chestiunea asta, deja de trei luni de zile, asta miroase a crima.”

 

Cei doi piloti au fost capturati de talibani pe 24 noiembrie 2015, in timp ce efectuau o misiune civila in Afganistan la bordul unui elicopter care apartinea unei firme moldovenesti. Un al treilea membru al echipajului a fost ucis.

 

De atunci, autoritatile de la Chisinau nu au mai facut niciun anunt despre soarta lor. Renato Usatii a postat anul trecut mai multe filmulete pe Facebook in care cei doi piloti ofera detalii personale despre ei pentru a-si confirma identitatea. Inregistrarile ar fi fost facute in decembrie 2017.
Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn