Google+

Ministerul Sanatatii si Institutul Mamei si Copilului s-au autosesizat in cazul tinerei care ar fi nascut singura in toaleta spitalului: "Toate persoanele care se pot face vinovate vor fi sanctionate"

Ministerul Sanatatii si Institutul Mamei si Copilului s-au autosesizat si au initiat cate o ancheta interna in cazul tinerei de 19 ani din Anenii Noi care ar fi nascut singura in toaleta spitalului.

 

Comunicatul emis de Ministerul Sanatatii:

 

"Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale investighează calitatea asistenţei şi respectarea deontologiei medicale la Institutul Mamei şi CopiluluiMinisterul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) s-a autosesizat şi a iniţiat o anchetă internă pe marginea cazului  relatat de pacienta care a fost internată la Institutul Mamei şi Copilului, care acuză faptul că a avortat singură în veceu. Ancheta independentă  vizează examinarea asistenţei medicale acordate şi respectarea eticii şi deontologiei medicale a personalului din cadrul instituţiei vizate.  


Astfel, în calitate de membri ai Comisiei fac parte Dr. Iurie Dondiuc, preşedintele  Comisiei de specialitate a MSMPS în domeniul obstetricii şi ginecologiei, Dr. Ion Bolocan, medic obstretician-ginecolog, conferenţiar universitar USMF „N. Testemiţanu”, Dr. Rodica Gramma, master în bioetică, legislaţie şi management în sănătate, conferenţiar universitar USMF „N. Testemiţanu” şi Maria Ursachi, moaşă principală la IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1. 


În context general, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale condamnă ferm manifestările de atitudine neglijentă, ignoranţă şi abaterile de la normele de etică şi deontologie medicală. Asemenea cazuri regretabile necesită a fi considerate pentru transformările (reformele) de urgenţă în domeniul de sănătate, inclusiv prin instituirea unei structuri instituţionale responsabile de cazurile de malpraxis şi a lipsei de atitudine în exercitarea profesiunii. Cei care se vor face vinovaţi vor fi sancţionaţi potrivit legii."

 


Reactia Institutului Mamei si Copilului:


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn