Tinerii care au surprins intr-un live explozia de la Rascani sunt si primii care au intrat in bloc. Imediat ce au auzit bubuitura puternica acestia au intrat in cladire si au alergat pe scari cautand apartamentul in care s-a intamplat totul. Au ajuns pana la etajul 15, iar acolo au gasit-o pe proprietara locuintei, pe care, potrivit lor, au scos-o imediat afara. Toate imaginile au fost surprinse in acelasi live.

Publicat:11.10.2018, 06:55

Atentie. Imagini video care contin limbaj violent si care pot afecta emotional.

Tanarul filma un barbat cu care discuta despre sarbatoarea Ziua Vinului si transmitea in direct pe Instagram interviul. In timpul transmisiunii a rasunat deflagratia si pentru un moment s-a vazut si o lumina puternica. Totul se intampla langa blocul cu 20 de etaje din sectorul Rascani.

Din imagini se vede ca imediat cum au auzit bubuitura tinerii alearga spre bloc, intra si incep sa urce scarile alergand. Unii dintre locuitorii blocului erau iesiti pe hol si nu intelegeau ce se intampla. Tinerii continuau sa urce scarile ca sa ajunga la apartamentul unde s-a produs explozia.

La un moment dat, in video se vede cum cineva cere ca sa fie deblocata o usa. Tot acesti tineri sunt cei care au scos-o pe proprietara apartamentului afara, fiind grav ranita.

Era aproape sambata, ora 23 cand o explozie puternica a rasunat in sectorul Rascani al capitalei. Un nor de praf a invaluit un bloc cu 20 de etaje de pe bulevardul Moscovei. Speriati, locatarii au sunat la 112, iar in cateva minute echipe de pompieri si ambulante au sosit la fata locului.

Oamenii au iesit din cladirea afectata de explozie, inveliti in paturi si plapume, si se uitau neputinciosi la blocul in care au trait o viata. In preajma erau imprastiate cioburi de sticla, bucati de mobila, fasii de draperii si munti de beton. Bucati din peretele cladirii au fost aruncate la o distanta foarte mare.

Cand s-a imprastiat praful, oamenii au vazut ingroziti o gaura imensa in cladire – peretele exterior din zona etajelor 14, 15, 16 si 17 a fost parca spulberat. Ulterior, s-a descoperit ca si placile de beton dintre nivele, in zona respectiva, s-au prabusit. La etajul 14, sub daramaturi, salvatorii au gasit mai multi raniti. 

Patru persoane au murit - o femeie de 30 de ani, fiul ei de 4 ani, un barbat de 77 de ani si sotia acestuia, iar opt, printre care si un pompier, au fost ranite in urma unei explozii devastatoare produse sambata seara, 6 octombrie, intr-un bloc cu 20 de etaje din sectorul Rascani. Bubuitura a fost atat de puternica incat a distrus trei apartamente, iar bucati de beton au fost aruncate la cativa metri.

In toiul noptii, locatarii speriati au fost evacuati. Preliminar, deflagratia s-a produs din cauza unei butelii de gaz. Printre raniti este si proprietara apartamentului in care s-a produs deflagratia. Femeie de 32 de ani este internata la Institutul de Medicina Urgenta cu arsuri pe 40 la suta din suprafata corpului, starea ei fiind grava.