Un barbat de 34 de ani din capitala a fost retinut de catre mascatii de la SIS fiind suspectat de instigare in scop terorist si promovarea pe retelele de socializare a terorismului.

Publicat:09.01.2017, 08:07

Potrivit Procuraturii, in cadrul actiunilor de urmarire penala si masurilor speciale de investigatie s-a stabilit ca în perioada anilor 2015 – 2016, individul a postat pe profilul sau de pe o retea de socializare imagini foto si video cu arme si munitii, însotite de simbolurile unei organizatii teroriste din Siria.

Totodata, acesta a plasat mai multe postari cu caracter de propaganda, justificare si instigare la actiuni cu caracter terorist, imagini cu soldati înarmati, afisând simbolurile si gesturile acestei organizatii, imagini cu liderii ideologici si politici, materiale video în care sunt prezentate discursuri cu îndemnuri de actiuni concrete, directionate spre sustinerea actiunilor desfasurate de catre organizatia terorista prezentata.

In urma perchezitiilor efectuate la domiciliul barbatului au fost ridicate informatii si suporturi electronice care confirma faptul comiterii infractiunii.


Fiind audiat de procurori, acesta si-a recunoscut vinovatia.

Individul a fost arest pentru 20 de zile.