Google+

Indemna oamenii inregistrati pe un site sa voteze un anumit candidat la localele din 2015, iar in schimb le promitea bani. Pentru 1% de alegatori ar fi cerut de la candidati 20 mii de dolari. Pedeapsa primita de un tanar din capitala

Un tanar de 29 de ani din capitala a fost amendat, dupa ce acum trei ani a cumparat un site si a indemnat oamenii inregistrati acolo sa voteze un anumit candidat la alegerile locale din 2015. Barbatul ii punea sa incarce poze cu buletinele de vot, iar in schimb le promitea cate 50 de lei.

 

Potrivit procurorilor, in mai 2015, tanarul a cumparat un site si indemna utilizatorii inregistrati acolo sa voteze un anumit candidat la alegerile locale din 2015.

 

Cu doua zile inainte de alegeri, suspectul urma sa trimita utilizatorilor, prin e-mail, o scrisoare cu datele candidatului pentru care sa voteze, iar alegatorul, dupa ce isi exprima votul, urma sa fotografieze buletinul de vot si sa incarce poza pe site.

 

Pentru fiecare buletin de vot, administratorul platformei le promitea alegatorilor cate 50 de lei.

 

Astfel, potrivit autoritatilor, individul ar fi discutat cu cativa canditati si i-ar fi indemnat sa cumpere voturile. Pentru 1% de alegatori pentru un candidat din Chisinau, tanarul vroia 20 de mii de dolari, iar pentru 1% de alegatori pentru un candidat din Balti, suspectul cerea 2 500 de dolari.

 

Fiind audiat de procurori, individul de 29 de ani nu si-a recunoscut vina. Pentru isprava sa, acesta a primit o amenda de 20 de mii de lei.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn