Nemultumit ca la o saptamana dupa alegeri mandatul de primar nu i-a fost inca validat, Andrei Nastase a venit astazi la sedinta primariei. Spune ca a facut-o in calitate de"¦ cetatean responsabil, dar a avut grija sa dea indicatii unor functionari si sa le ceara corectitudine.

Publicat:11.06.2018, 10:24

Cand sedinta operativa de la primarie era aproape de final, functionarii au avut parte de o surpriza. In sala a intrat primarul ales Andrei Nastase, insotit de vicepresedintele platformei DA. Viceprimarul Nistru Grovazu, a fost cel care l-a condus pe Nastase sa ocupe loc alaturi de primarul interimar Ruslan Codreanu.  

“Noi continuam? - Sigur ca trebuie sa continuati. Am venit sa va salut sa va spun buna ziua.”

 Nastase spune ca a venit la primarie ca sa discute cu Nistor Grovazu despre stoparea lucrarilor de demolare a cinematografului Gaudeamus si totodata a intrat sa-si salute viitorii subalterni. I-a indemnat pe functionari sa lucreze in interesul cetatenilor si a anuntat ca in curand va  verifica activitatea acestora. 

Andrei NASTASE, PRIMAR ALES:Nu faceti pe ultima suta de metri ilegalitati, caci asta se intampla in mai multe domenii. Voi veni aici si voi face o analiza ampla si atunci voi veni cu un raport in fata oamenilor. Sa dam dovada de integritate si sa eliminam ceea ce nu e bine.”

 Nastase a venit si cu indicatii pentru unii fuctionari, desi spune ca deocamdata o face doar in calitate de cetatean responsabil. 

Andrei NASTASE, PRIMAR ALES:Am vorbit cu domnul Butucel sa faca niste constructii care nu sunt bine securizate.”

 Vitalie BUTUCEL, SEF DIRECTIE TRANSPORT SI CAI DE COMUNICATIE: "Noi suntem obiglati”

 Andrei NASTASE, PRIMAR ALES:Cu atat mai mai mult incercati sa preveniti.”

 Dupa cateva minute primarul ales a spus ca nu va ramane la sedinta odata ce inca nu i-a fost validat mandatul. Totodata el s-a aratat indignat ca la o saptamana dupa alegeri inca nu poate veni in functie pentru a se ocupa de treburile orasului. 

Andrei NASTASE, PRIMAR ALES:O sa plec, nici nu stiu ordinea de zi, nici nu mi s-a adus la conostinta. Dar nu e cazul, nu am mandat validat.  Poate face demersurile necesare sa valideze mandatul, ca e este unul dat de oameni. O zi buna si dvs.”

 Ruslan Codreanu, cel care asigura interimatul pana la venirea in fuctie a lui Andrei Nastase spune ca in aceste zile asupra lui se fac presiuni pentru a semna mai multe documente.

Ruslan CODREANU, PRIMAR INTERIMAR:Eu sunt acum intre doua mandate e complicat. Mai multi agenti economici vin si vor sa-mi pun semnatura.”

 Conform procedurii legale, validarea  alegerilor in zece zile dupa scrutin.