A fost panica noaptea trecuta pe strada Ion Creanga din capitala. Acoperisul unui local s-a aprins, iar flacarile s-au extins spre un bloc cu doua etaje din apropiere. Localnicii au fost scosi afara in toiul noptii si nimeni nu a avut de suferit.

Publicat:12.06.2018, 06:35

Flacarile au izbucnit la acest local in jurul orei doua si s-au extins la un bloc de locuit din apropiere. Ajunsi la fata locului, pompierii au inceput sa evacueze locatarii. Pe aceasta batrana a trezit-o o vecina. Speriate, femeile au iesit in graba afara.

“Toti impreuna, prieteneste, am iesit din casa. I-am luat pe toti si stateam acolo. Apartamentul meu este in colt si a ramas intreg. Cei care sunt deasupra mea au suferit foarte tare.”

 Aceasta femeie spune ca a iesit noaptea la balcon sa ia o gura de aer. Nu si-a dat seama initial ca arde ceva.

“Am auzit niste bubuituri. De la inceput una, apoi a fost si a doua. Eu m-am speriat si am iesit afara. Am fugit dupa colt, pentru ca inca se auzeau bubuituri si am vazut ca aici arde. Dupa care am fugit in casa. Uitati-va unde e fereastra si unde-i gardul, acolo si am vazut flacara mare de foc.”

 Nicio persoana nu a avut de suferit in urma incendiului, insa toti s-au speriat.

“Aici e fereastra si eu stau si vad incendiul. Focul se raspandea foarte repede. Cum sa nu te sperii cand fereastra ta e la o distanta mica de la sursa incendiului.”

 Cuprins de flacari a fost acoperisul cladirii, dar si doua apartamente. Inca unul a fost afectat de apa folosita de pompieri la stingerea incendiului.

“Acolo stingeau focul si toata apa curgea la mine in apartament. Toti vecinii m-au ajutat sa stranga apa, care era foarte multa. Toata apa curgea pe tapete si parchetul s-a umflat.”

Si aceasta femeie se plange ca apartamentul ei a fost afectat de incendiu.

“Noi am ramas fara nimic. Dupa ce am facut reparatie, am ramas in strada. Noi am pierdut totul in acest apartament, altul nu avem. Doi pensionari nu o sa poata din nou sa faca asta.”

 Pompierii au intervenit cu opt autospeciale si au lucrat pana spre dimineata, timp in care locatarii au stat afara. Astazi, localul de unde au pornit flacarile era inchis si nu am gasit pe nimeni acolo pentru a discuta. Salvatorii urmeaza sa afle de la ce a izbucnit incendiul.