Google+

Noi detalii despre cariera, averea si dosarele judecatoarei care a anulat alegerile - ZdG.md

Rodica Berdilo, magistrata care a decis nevalidarea alegerilor locale din mun. Chisinau castigate de Andrei Nastase a fost numita in functie prin decretul presedintelui Nicolae Timofti din luna mai 2016, scrie ZdG.md

 

Anterior, candidatura ei a fost aprobată de Colegiul pentru Cariera şi Selecţia Judecătorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în luna noiembrie 2015. La dosarul prin care Berdilo a solicitat admiterea pentru participarea la concursurile pentru ocuparea funcţiilor vacante de judecător, aceasta a anexat caracteristici şi recomandări din partea lui Iurie Bejenaru, judecător la Curtea Supremă de Justiţie, Dorin Dulghieru, pe atunci, preşedintele Judecătoriei Buiucani, Liuba Pruteanu, magistrată în cadrul acelei instanţe sau Diana Scobioală, directoarea executivă a Institutul Naţional al Justiţiei.

 

„Candidatul este conştient şi dispus pentru criticile din partea societăţii civile, a mass-media şi a părţilor din proces pentru soluţiile date. Candidatul tinde să devină un magistrat model, cu o pregătire academică puternică, onestă, corectă, integră, cu iniţiativă, independentă, să fie un factor de schimbare şi un exemplu demn de urmat la nivel profesional şi personal”, se precizează în hotărârea Colegiului prin care s-a acceptat candidatura Rodicăi Berdilo la funcţia de judecător.

 

Prin hotărârea CSM din 23 iunie 2015, au fost expediate materialele în privinţa Rodicăi Berdilo, pe atunci, asistentă judiciară la Judecătoria Buiucani, mun. Chişinău, către Colegiul pentru Selecţia şi Cariera Judecătorilor în vederea selectării pentru accederea în funcţia de judecător. Câteva luni mai târziu, la 12 noiembrie 2015, Colegiul, condus de judecătoarea Svetalana Filincova, a acceptat demersul, abundând în laude în adresa Rodicăi Berdilo. Astăzi aceasta se află în mijlocul unui scandal, după ce a decis să nu recunoască validitatea rezultatelor alegerilor locale din mun. Chişinău, câştigate de Andrei Năstase în detrimentul socialistului Ion Ceban.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn