Google+

Noile pasaporte romanesti, de culoare rosu inchis, puse in circulatie in aceasta saptamana vor fi aproape imposibil de falsificat, sustin autoritatile romane - VIDEO

Noile pasaporte romanesti, de culoare rosu inchis, puse in circulatie in aceasta saptamana vor fi aproape imposibil de falsificat, sustin autoritatile romane - VIDEO
Embed:

Noile pasaporte romanesti, de culoare rosu inchis, puse in circulatie in aceasta saptamana vor fi aproape imposibil de falsificat, sustin autoritatile romane. Totodata, modificarile facute la culoare si alte detalii de design nu vor influenta costul pentru eliberarea documentului de calatorie. Noile elemente de siguranta au menirea si de a promova obiectivele turistice si istorice ale Romaniei.

 

Mirel TOANCA, SEFUL DIRECTIEI GENERALE DE PASAPOARTE DIN ROMANIA: "Noile paşapoarte au elemente de siguranţă care le vor face aproape imposibil de falsificat şi un design modern cu detalii inspirate din istoria şi geografia ţării noastre.

 

Fiecare filă a noilor paşapoarte conţine un desen stilizat al unui monument istoric sau al unui obiectiv turistic cunoscut din România, precum Delta Dunării, Lacul Roşu, Peştera Scărişoara, oraşul medieval Sighişoara ş.a. Cu această nouă generaţie de paşapoarte facem un pas în viitor, prin complexitatea elementelor de protecţie împotriva fraudării documentelor"

 

Noutatile legate de pasapoartele romanesti si noile elemente de siguranta au fost prezentate astazi, la conferinta de presa ce a avut la Ministerul Afacerilor Interne de la Bucuresti. Seful Directiei Generale de Pasapoarte de acolo spune ca modificarile sunt facute periodic, pentru a fi in pas cu evolutiile tehnologice.

 

Mirel TOANCA, SEFUL DIRECTIEI GENERALE DE PASAPOARTE, ROMANIA: "O parte a elementelor menţionate pot fi văzute cu ochiul liber, în diferite spectre de lumină, inclusiv în infraroşu, dar sunt şi elemente care pot fi sesizate doar cu ajutorul unor dispozitive speciale. De asemenea, sunt utilizate cerneluri speciale, de securitate, cu filigran şi fir metalic, fir de coasere în trei culori - roşu, galben şi albastru, una dintre culori fiind fluorescentă. “

 

 Schimbarile vin dupa ce anul trecut autoritatile romane au modificat si durata de valabilitate a documentului, de la 5 ani la 10. Pasapoartele din generatiile anterioare vor ramane valabile pana la data expirarii mentionata in acestea.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn