Google+

Noua initiativa a lui Plahotniuc este deja in programul Guvernului - Mold-street.com

Peste 150.000 de bugetari vor beneficia, incepand cu 1 decembrie 2018, de cresteri salariale de minimum 20%, iar niciun angajat nu va avea salariul mai mic de 2.000 de lei. A anuntat liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, la finele sedintei saptamanale a formatiunii.

 

Ideea nu este una noua si face parte din Conceptul privind sistemul unitar de salarizare aprobat de Guvernul Filip inca pe 28 iulie 2017, scrie mold-street.com.Potrivit lui Vladimir Plahotniuc, salarii majorate vor ridica profesorii, medicii, asistentii sociali si functionarii din primarii, iar reforma salarizarii, care poarta denumirea de „Salarii bune pentru Moldova”, se va desfasura in doua etape si prevede cresteri salariale de minim 20%.

 


Plahotniuc promite majorari de salarii cu 20% si chiar cu 90%

 

„Economia este in crestere, ceea ce ne permite noua astazi sa venim cu o initiativa extraordinara, care ii va face de data asta pe cetateni sa simta aceasta crestere economica, la modul cel mai direct, in buzunarele lor. Datorita acestei reforme a salarizarii, peste 150.000 de bugetari vor avea majorari esentiale la salarii.

 

Printre domeniile profesionale vizate de reforma salarizarii sunt educatia, sanatatea, asistenta sociala, autoritatile publice locale. Pentru aceste categorii de bugetari, salariile vor creste cu 20, cu 50, iar pentru unii chiar si cu 90 de procente, ceea ce este o crestere de salarii fara precedent in Republica Moldova”, s-a laudat Plahotniuc.

 

Totodata liderul democrat a spus ca in prezent in Moldova circa 36.000 de angajati primesc salarii sub 2.000 de lei.

 

„Vreau sa mentionez ca noi planificam deja a doua etapa a reformei salariale, astfel ca, in primavara anului 2019, cei care acum nu au beneficiat de cresteri salariale sa aiba salarii mai mari”, a mai afirmat presedintele democratilor.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE MOLD-STREET.COM


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn