Nu este un document care ar confirma pricina exacta a decesului, iar victima ar fi avut unele leziuni pe suprafata corpului in momentul in care a fost transferat la penitenciarul nr. 13. Cei la ministerul Justitie si cei de la Departamentul Institutiilor Penitenciare vin cu detalii noi in cazul barbatului care s-a stins la penitenciarul nr. 13.

Publicat:31.08.2017, 08:19

Anatolie MUNTEANU, VICEMINISTRUL JUSTITIEI: "Trebuie sa investigam serios acest caz. In cadrul unui proces penal deja se investigheaza cazul. DIP a fost incurajat sa fie deschis si cooperant cu organul de investigatie, sa descrie parcursul aflarii acestui barbat in penitenciar. Principiile anchetei presupun secretul anchetei. La anumite faze procurorii vor face publice unele lucruri."

Aureliu SUHAN, SEF DEPARTAMENT INSTITUTII PENITENCIARE: "Pe data de 21 a fost adus la penitenciarul nr 13, insa examinarea medicala mai intai de toate a aratat ca Braguta necesita ingrijiri medicale. Ulterior trebuia sa fie transferat la Spitalul Clinic de Psihiatrie. A fost o hotarare judecatoreasca pe care noi trebuia sa o executam.

Dupa expertiza psihiatrica dumnealui a venit la data de 24 august la ora 10:40, detinutul Braguta a trecut pragul penitenciarului nr. 13, iar in 20 de minute s-a intocmit ordinul de transferare de la 13 la 16, la spitalul penitenciarului. Intr-o ora si 40 de minute a fost transferat la spital. Acolo au avut loc diferite analize si tot ceea ce a prescris medicul.

Astfel pe 26 august la 3:00 noaptea s-a stins din viata, imediat am fost anuntat despre deces si la prima ora a fost instiintat procurorul si toate organele necesare.

Ajuns la 13 a fost adoptata decizia ca el sa fie transportat in stationar specializat la Sectia Neoropsihologie de la spitalul din penitenciar. Intr-o ora si 40 a fost plasat in sectia spitalului."

Anatolie MUNTEANU, VICEMINISTRUL JUSTITIEI: "Au fost depistate unele pete pe corp. Au fost demarate investigatiile. Pe interior este demarata o ancheta de serviciu. Seful DIP a sesizat pe 25 ca persoana are unele vanatai pe suprafata corpului."

Aureliu SUHAN, SEF DIP: "Au fost ridicate actele de la 13 si 16. Suplimentar au fost audiati unii medici din Stationar. Astazi la DIP nu este un document care ar confirma pricina exacta a decesului."

Anatolie MUNTEANU, VICEMINISTRUL JUSTITIEI: "Hai sa vedem ce arata expertiza medico-legala. Trebuie sa aflam cauza decesului. Fara acest lucru nu va progresa cazul, trebuie sa aflam raspunsuri despre leziuni. Protocolul de la Istanbul stie sa-si faca treaba si stiu cum sa o faca."

Aureliu SUHAN, SEF DIP: "A intrat viu in penitenciar si a fost transferat la 16 tot in viata, iar decesul a survenit la 26. Nu a fost adus decedat sau altfel. Barbatul a venit cu unele vanatai pe corp. Pe 25 august a fost sesizata procuratura despre acest lucru."