Google+

Nu vom avea referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoaca. Proiectul nu a trecut astazi in consiliul municipal, fiind votat doar de 32 de consilieri municipali - VIDEO

Nu vom avea referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoaca. Proiectul nu a trecut astazi in consiliul municipal, fiind votat doar de 32 de consilieri municipali - VIDEO
Embed:

Nu vom avea referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoaca, cel putin deocamdata. Incercarea socialistilor de a initia un referendum pentru a-l da jos pe edilul capitalei a esuat. Proiectul nu a trecut astazi in consiliul municipal, fiind votat de 32 de consilieri municipali. Initiatorilor le-au lipsit doua voturi. Inainte de sedinta PPEM a organizat un protest in fata primariei.

 

Ca sa fie mai convingatori, protestatarii au adus si un poster pe care l-au pus in fata primariei. 

 

Ion RANGA, MEMBRU PPEM: “Sa aratam chisinauianului el poate s-a de-a jos pe Chirtoaca pentru a se manifesta...sa-i dea un sut in fund.”
 

 

“Fiecare cetatean poate sa-si manifeste nemultumirea sa-i dea un sut...”

 

Mai in gluma, mai in serios, Dorin Chirtoaca a decis sa-si dea singur un sut un fund.

 

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR GENERAL: “Un sut inainte este un pas inainte... problema este altceva ca in afara deacest panou ei nnu stiu altceva ...” 

 

In acest rastimp, in consiliul municipal, PSRM, PPEM, comunistii, consilierii din partidul lui Renato Usatii, un liberal-democrat si un neafiliat votau proiectul de decizie pentru initierea unui referendum de demitere a primarului.

 

Nu le-au ajuns insa doua voturi pentru a-si duce planul pana la capat, intrucat pentru initierea referendumului era nevoie de votul a 34 de consilieri. 

 

In afara de cei 17 liberali, care au boicotat sedinta, a lipsit un liberal-democrat si un democrat, in care si-au pus speranta socialistii.   

 

Acum cateva zile si Curtea de Apel Balti a respins initiativa unor activisti de a inregistra un grup de initiativa pentru colectarea semnaturilor in vedere organizarii unui referendum de demitere a primarului. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn