Google+

Rusii, pe urmele lui Shor. Autoritatile ruse s-au apucat sa caute miliardul, pentru ca in schema de la cele 3 banci falimentare din Moldova este implicata si o banca din Rusia - VIDEO

Rusii, pe urmele lui Shor. Autoritatile ruse s-au apucat sa caute miliardul, pentru ca in schema de la cele 3 banci falimentare din Moldova este implicata si o banca din Rusia - VIDEO
Embed:

Si rusii sunt pe urmele lui Shor. Pe langa autoritatile din Moldova, si cele din Federatia Rusa s-au apucat sa caute miliardul. Si asta pentru ca in schema pusa la cale la cele 3 banci falimentare din Moldova este implicata si o banca din Rusia.

 

Potrivit Mold-street, banca Metrobank din Federatia Rusa, care a ramas fara licenta anul trecut, se considera prejudiciata in urma disparitiei miliardului din Moldova. Creditorii institutiei au anuntat mai multe proceduri pentru a recupera banii si chiar au contractat un barou de avocati din Moldova pentru asta. Aceasta banca figureaza si in investigatia Kroll, dar si in raportul comisiei parlamentare in cazul BEM.

 

Potrivit documentului, pentru a masca lipsa de capital, Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank luau bani sub forma de depozite de la alte banci din Rusia, astfel incat in rapoarte sa poata declara ca au suficiente lichiditati. Intre timp se acordau noi credite neperformante. Potrivit moldstreet, doar Unibank a primit in 2015 un depozit de 250 milioane de lei de la Metrobank.

 

Anul trecut, Banca Centrala a Rusiei i-a retras licenta acestei banci pentru incalcari ale legislatiei bancare. Acum Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank sunt in proces de lichidare, dupa ce din ele a disparut echivalentul a 1 miliard de dolari. Guvernatorul BNM Dorin Dragutanu a anuntat recent ca in urma vanzarii activelor celor 3 banci, au fost recuperate 600 de milioane de lei.

 

Principalul invinuit in dosarul furtului miliardului este omul de afaceri Ilan Shor. El a fost retinut, insa eliberat ulterior ca sa poata participa la alegerile locale din vara de la Orhei, pe care le-a si castigat, devenind primar. Ilan Shor nu ne-a raspuns la telefon pentru detalii, nici serviciul de presa nu a fost de gasit.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn