Google+

Curtea de Apel Cahul examineaza cazul lui Ilan Sor, condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare. Primarul de Orhei si-a adus simpatizantii cu care s-a pupat inainte de sedinta - VIDEO

Curtea de Apel Cahul examineaza cazul lui Ilan Sor, condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare. Primarul de Orhei si-a adus simpatizantii cu care s-a pupat inainte de sedinta - VIDEO
Embed:

7 martori citati astazi in dosarul in care este judecat Ilan Sor la Curtea de Apel Cahul au facut astazi depozitii impotriva primarului de Orhei. Dupa mai multe amanari, prima sedinta de judecata in cazul acestuia a avut loc astazi. In timp ce in interior magistratii examinau dosarul, cativa simpatizanti ai partidului Sor manifestau afara. Primarul de Orhei a fost intampinat ca o adevarata vedeta cu ropote de aplauze, urale, flori si imbratisari.

 

Imbracati in tricouri cu emblema partidului, simpatizantii lui Sor au tinut discursuri pe scarile instantei de judecata. Nu este clar deocamdata daca au venit de la Orhei sau sunt din Cahul. Dupa ce a fost pupat de protestatarele care au venit acolo sa ceara justitie pentru Sor, primarul de Orhei a tinut un scurt discurs in fata acestora.

 

“Dragi prieteni, vreau sa va multumesc ca ati venit sa ma sustineti. Ma duc acolo nu doar sa-mi demonstrez nevinovatia ci sa spun adevarul!"

 

 Sedinta de judecata a durat cateva ore, iar in cadrul acesteia au fost audiati martorii ai acuzarii.

 

Anastasia MIHĂLCEANU, PURTPTOR DE CUVÂNT, PROCURATURA ANTICORUPȚIE:In cadrul sedintei de astazi au fost audiati 7 martori ai acuzarii- 4 contabili, care au primit parolele si semnaturile digitale ale companiilor care au fost folosite la fraudarea sistemului bancar si 3 fosti angajati ai Bancii de Economii."

 

Martorii au confirmat circumstantele descrise in invinuire, sustinand ca au actionat la initiativa lui Ilan Sor. La urmatoare sedinta vor fi audiati martorii apararii.

 

Avocatii lui Sor ne-au spus ca au lista cu martorii apararii pregatita si in mare parte sunt aceleasi persoane audiate in prima instanta.

 

Iulian BALAN, AVOCATUL LUI ŞOR:Au fost examinate niste cereri despre care nu pot sa va spun mai multe. Procesul de la Curtea de Apel este o continuare a celui din prima instanta si se va desfasura la fel, nu putem vorbi despre termeni mai scurti sau proceduri simplificate."

 

Ilan Sor a fost condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare de prima instanta, fiind invinuit ca ar fi obtinut peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spalat apoi prin firme off-shore.

 

El se declara nevinovat. Primarul de Orhei se va afla sub control judiciar pana cand se va pronunta Curtea de Apel. In februarie, 2018, dosarul lui Sor a fost repratizat la Cahul, iar pana in prezent au avut loc doar trei sedinte de judecata. Urmatoarea sedinta a fost programata pentru 20 august.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn