Google+

“Orasul meu din albe flori de piatra” a devenit negru de-a binelea. Mormanele de zapada murdara uratesc Chisinaul si ii deranjeaza pe locuitori - VIDEO

“Orasul meu din albe flori de piatra” a devenit negru de-a binelea. Mormanele de zapada murdara uratesc Chisinaul si ii deranjeaza pe locuitori - VIDEO
Embed:

“Orasul meu din albe flori de piatra” a devenit negru de-a binelea. Mormanele de zapada murdara uratesc Chisinaul si ii deranjeaza pe locuitori. Pietonii trebuie sa le sara ca sa ajunga in microbuze sau troleibuze, iar soferii sa le ocoleasca. Autoritatile spun, totusi, ca evacueaza zapada, dar asta nu prea se vede.


Pe strada Grigore Vieru un sir de mormane de zapada sta ca un baraj de-a lungul trotuarelor pe ambele parti. Pentru ca doar in fata statiei a fost facuta o cararusa ingusta, cei care urca in microbuze sau troleibuze trebuie sa-si faca loc prin zapada, asa cum pot.

 

Aceeasi situatie e si in preajma statiei de pe strada Armeneasca. Acum cand a inceput sa se topeasca zapada si s-a transformat intr-o mocirla, strazile din capitala amintesc de drumurile de tara. Principala artera, bulevardul Stefan Cel Mare, este incarcat de munti innegriti de zapada.

 

O priveliste nu tocmai placuta e si pe bulevardul Moscovei. Acolo curata este doar portiunea de cateva zeci de metri unde saptamana trecuta, primarul interimar a dat cu lopata, cot la cot cu angajatii Regiei Transport Electric, in rest urmeaza movila dupa movila.  

 

Unii soferi si-au lasat si astazi automobilele aproape in mijlocul carosabilului, asa incat troleibuzele treceau la cativa centimetri de ele.   

 

Autoritatile spun ca in fiecare seara intervin la evacuarea zapezii de pe strazile principale. Se lucreaza cu doua camioane pentru ca mai multe nu sunt, spun functionarii. 

 

Ghenadie DUBITA, SEFUL-ADJUNCT AL DIRECTIEI LOCATIV-COMUNALE: E sufiecint, condiitile meteo nu permite mai  mult.”

 

Masinile cu zapada, adunate din oras sunt depozitate pe Stadionul Republican.

 

Responsabilii de la primarie spun ca vor interveni la evacuarea zapezii si la noapte, atunci cand strazile vor fi mai libere. Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn