Google+

Cutremur in Vrancea, resimtit puternic la Chisinau. Primele detalii: Magnitudine revizuita la 5,6 - FOTO

Panica printre oameni. Un seism puternic a zguduit in aceasta dimineata capitala. Cutremurul din Vrancea a avut mai multe replici si a fost resimtit puternic in capitala si in sudul tarii. Datele preliminare aratau ca ar fi vorba de un cutremur cu magnitudinea de 6,1, iar ulterior datele au fost revizuite si institutiile specializate au comunicat o magnitudine de 5,6.

 

UPDATE 3:04 Institutul de Geologie si Seismologie, al ASM, anunta urmatoarele: La ora 2.11 noaptea a avut loc un cutremur de pământ resimţit pe teritoriul Republicii Moldova. Conform datelor IGS al AŞM în focarul Vrancea s-a înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 6,1 la adâncimea de 82 km, la Chişinău s-a resimţit 5,0-5,5, la sudul ţării s-a resimţit circa 6,0.


UPDATE 3:01 Institutele specializate au revizuit datele initiale si comunica o magnitudine de 5,6 grade pentru seismul petrecut la ora 2:11 in Romania. Epicentrul a fost in Vrancea, la 145 de km Nord de Bucuresti, dar s-a simtit puternic si in Chisinau. Exista informatii ca seismul a fost resimtit si in Bulgaria. Primele date primite de la institutele de masurare a seismelor arata ca ar fi fost vorba de un cutremur cu magnitudinea de 6,1

 

Datele preliminare arata ca, un cutremur moderat, cu magnitudinea de 5.6 grade, a avut loc in Vrancea, Romania pe data de 24 Septembrie 2016. Cutremurul, de natura tectonica, a fost unul de tipsubcrustal (intermediar), focarul acestuia fiind localizat la o adancime de 80 km. Exista posibilitatea de replici, dar de magnitudine mica, in urmatoarele 72 de ore, anunta SNAS.ro

 

Institutul National de Fizica a Pamantului a raportat automat mai multe miscari seismice, inclusiv prin contul de Twitter, cea mai mare masurand 6,0 grade.

 

 

Seismul s-a simtit in jurul orei 02:10.

 

 

Isterie si pe paginele de socializare. Zeci de mesaje cu anuntul cutremurului au curs pe wall-uri.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn