Patru procuraturi din Balti vor avea acelasi sediu. Cladirea a fost inaugurata astazi si va gazdui Procuratura municipiului Balti, Procuratura de circumscriptie Balti si Oficiile Nord ale Procuraturii Anticoruptie si Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate si Cauze Speciale.

Publicat:25.09.2018, 09:42

Comunicatul emis de Procuratura:

"Noul imobil a fost inaugurat, astazi, de Procurorului General, Eduard Harunjen si ministrului Justitiei, Victoria Iftodi.

Cladirea are o suprafata de 1937,3 metri patrati, cu trei etaje, în care va munci un personal total de aproximativ 100 de unitati: procurori, consultanti, ofiteri detasati, specialisti, personal tehnic si auxiliar din toate cele patru procuraturi teritoriale si specializate, care, de astazi, nu vor mai sta cu chirie.

Imobilul a fost procurat de Guvernul Republicii Moldova, decizia privind transmiterea, cu titlu gratuit, a bunurilor imobile din administrarea Directiei generale pentru administrarea cladirilor Guvernului în administrarea Procuraturii Generale fiind luata de Executiv acum un an.

Astfel, dupa mai bine de doua decenii, timp în care angajatii acestor subdiviziuni au activat în conditii inadecvate, acum, procurorii si personalul auxiliar vor munci într-o încapere adaptata standardelor europene. Noul sediu este bine pozitionat, în centrul municipiului Balti, acolo unde sunt concentrate toate institutiile de drept din localitate. 

Acest fapt, în opinia Procurorului General, va eficientiza, pe de o parte, procesul de interactiune a procurorilor cu celelalte institutii de drept, iar pe de alta parte, va facilita accesul persoanelor, în conditii optime de calitate si operativitate, în acest scop fiind amenajate si 5 birouri de audienta a cetatenilor."