Google+

Pavel Postica, despre decizia motivata a instantei de a anula alegerile locale: "Daca acesti doi concurenti electorali au facut agitatii, ei puteau fi sanctionati, maxim cu 1500 de lei" - VIDEO

Pavel Postica, despre decizia motivata a instantei de a anula alegerile locale: "Daca acesti doi concurenti electorali au facut agitatii, ei puteau fi sanctionati, maxim cu 1500 de lei" - VIDEO
Embed:

"Daca acesti doi concurenti electorali au facut agitatii, ei puteau fi sanctionati, maxim cu 1500 de lei." Asta spune directorul Promo-LEX, despre decizia motivata a instantei de a anula alegerile locale din capitala si de a invalida mandatul primarului ales, Andrei Nastase.

 

Pavel POSTICA, DIRECTOR PROMO-LEX: "Este imposibil ca un judecator sa nu poata sa faca deimitarea intre raspunderea juridica electorala si raspundere contraventionala, chiar daca acesti doi concurenti electorali au facut agitatii electorale, pentru asta ei puteau fi sanctionati individual, maxim cu 1500 de lei, asa cum prevede codul contraventional."

 

Curtea de Apel urmeaza sa decida astazi soarta alegerilor invalidate de prima instanta. Sedinta va avea loc la ora 15:30.

 

Ieri, decizia judecatoriei de a declara nule alegerile din Chisinau a fost atacata la Curtea de Apel. Andrei Nastase sustine ca este o lovitura pusa la cale de democrati si socialisti. Purtatorul de cuvant al democratilor a spus ca aceste declaratii sunt politice.

 

In cazul in care Curtea de Apel va mentine decizia luata de prima instanta, avocatii edilului spun ca vor merge si la Curtea Suprema de Justitie. Anterior socialistii au depus doua contestatii impotriva lui Andrei Nastase.In prima, care a fost respinsa, acesta era acuzat ca a fost sustinut intr-un mod deschis de primarii din Romania in timpul campaniei. In a doua contestatie a PSRM, Andrei Nastase era acuzat ca a facut agitatie electorala in ziua alegerilor, cand a indemnat oamenii sa iasa la vot.


In acesta caz, Curtea Suprema a lasat in vigoare decizia Curtii de Apel, care a stabilit ca Nastase a incalcat legea. Codul electoral spune ca in cazul declararii scrutinului nevalid, la carma capitalei ramane primarul interimar in functie, pana la alegerile noi de la anul.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn