Google+

Perchezitii la mai multe birouri de inmatriculare si statii de testare a vehiculelor. Detalii de la procurori - GALERIE FOTO

Procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalitatii Organizate si Cauze Speciale (PCCOCS) efectueaza in aceasta dimineata circa 20 de perchezitii la mai multe Birourile de Inmatriculare si statii de testare a Transportului Auto din capitala si din sudul tarii.

 

Stirea se actualizeaza. 

 

Potrivit PCCOCS, perchezitiile au loc pe o cauza penala pornita pe fapte de abuz de serviciu si confectionarea si folosirea documentelor false.

 

"Conform materialelor cauzei în perioada anului 2017-2018 funcţionari publici din cadrul Agenţiei Servicii Publice (experţi tehnici în cadrul Birourilor Înmatriculare şi experţi tehnici din cadrul Staţiilor de Testare a Transportului) au creat o schemă infracţională conform căreia, falsificînd mai multe acte oficiale ce ţin de procedura de înmatriculare/reînmatriculare a mijloacelor de transport precum şi testare tehnică, au însuşit mijloace băneşti destinate achitării împozitelor în bugetul de stat (taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehicolele din R. Moldova).

 

La moment au fost identificate circa 500 cazuri de neachitatre a taxei, pentru folosirea drumurilor, cu însuşirea mijloacelor financiare, fiind cauzat un prejudiciu estimat preventiv de aproximativ 1 mln de lei.

 

Temei pentru sesizare au fost materialele remise de conducerea Agenţiei Servicii Publice, care pe parcursul efectuării urmăririi penale, au conlucrat cu procurorii în vederea cercetării circumstanţelor cazului.

 

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, pentru comiterea infracţiunii de abuz de serviciu aceştia riscă o pedeapsă de pînă la 6 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de pînă la 10 ani. Pentru infracţiunea de confecţionare şi folosirea documentelor false  se pedepsesc cu cu închisoare de pînă la 5 ani, amendă în mărime de la 550 la 950 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore."

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn