Google+

Purtatorul de cuvant al PD: "Nu exista un dosar penal deschis in Romania pe numele lui Vlad Plahotniuc. Denuntul este unul fals" - VIDEO

Purtatorul de cuvant al PD: "Nu exista un dosar penal deschis in Romania pe numele lui Vlad Plahotniuc. Denuntul este unul fals" - VIDEO
Embed:

Purtatorul de cuvant al democratilor sustine ca Vlad Plahotniuc nu este cercetat penal in Romania. Declaratiile au fost facute, dupa ce aseara, la o emisiune a postului Jurnal TV a fost prezentata o ordonanta de incepere a urmarii penale in urma unei sesizari facute de Veaceslav Platon. Acesta il acuza pe liderul PD in organizara unui grup specializat in spalare de bani si santaj. Gamurarii a negat totul, spunand ca este o campanie de denigrare. Nu am reusit deocamdata sa discutam cu responsabilii organelor de drept din Romania.

 

Vitalie GAMURARI, PURTATORUL DE CUVANT PARTIDUL DEMOCRAT: “Este un fals grosolan. EL nu e cercetat penal in Romania. Documentul prezentat e o ordnonata mai veche, care conform legislatiei romane este eliberata in rezultatul unei fapte. Nu este pe numele lui Plahotniuc, este pe fapta.”

 

Democratii spun ca aceasta ordonanta este veche, iar Vlad Plahotniuc nu este vizat in niciun dosar penal. Potrivit lui Gamurari, la sfarsitul acestei veri, liderul PD a facut o solicitare catre organele de drept din Romania in care a intrebat daca numele lui figureaza in vreo cauza.

 

Vitalie GAMURARI, PURTATORUL DE CUVANT PARTIDUL DEMOCRAT: ”Raspunsurile care au parvenit din Romania sunt din august, iar referintele la care s-au manipulat sunt din aprilie. Este o manipulare in acest sens.”

 

 In ordonanta emisa de DIICOT Bucuresti, publicata ieri de Jurnal TV, se arata ca urmarirea penala a fost pornita in baza unei sesizari depuse de Veaceslav Platon. In document figureaza Vlad Plahotniuc, care detine cetatenie romana, insa sub o alta identitate. 

 

Vitalie GAMURARI, PURTATORUL DE CUVANT PARTIDUL DEMOCRAT: “Trebuie sa constat ca suntem in fata inceputului prematur al campaniei electorale in care se folosesc infractori aflati in puscarie. Deja se vede forma campaniei electorale.“

 

 Aseara, la o emisiune a postului Jurnal TV a fost prezentata o ordonananta de incepere a urmaririi penale pe numele lui Vlad Plahotniuc. Liderul PD ar fi fost denuntat de Veaceslav Platon, care il invinuieste de organizarea unui grup criminal, care a preluat pachete de actiuni de la Victoriabank si Banca de Economii.

 

Sesizarea a fost depusa la 3 august 2016, pe cand Platon se afla in arest la Kiev. Am incercat si noi sa luam legatura cu serviciul de presa al intitutiei vizate din Romania, insa nimeni nu ne-a raspuns la telefon. Veaceslav Platon este condamnat la 18 ani de inchisoare pentru escrocherie si spalare de bani.

 

Potrivit procurorilor, la sfarsitul anului 2016, atunci cand acesta se afla in arest, el ar fi incercat sa scoata sute de milioane de lei din compania Moldasig, Asito si alte cateva firme, la care era actionar majoritar. Platon neaga si-l acuza pe Vlad Plahotniuc de fabricarea dosarelor. Anterior, liderul PD a negat acuzatiile, precizand ca omul de afaceri il ataca pentru a-l intimida.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn