Google+

"Judecatori alesi de popor si integrarea europeana in Constitutie" - propunerea lui Plahotniuc: "Nu avem voturi suficiente, sa vedem ce o sa faca PLDM si PL"

"Judecatorii sa fie alesi de popor" - Democratii pregatest un proiect de lege privind modificarea Constitutiei in acest sens. Anuntul a fost facut de liderul PD, Vlad Plahotniuc.

 

Totodata, Plahotniuc anunta ca democratii pregatesc un alt proiect de lege privind modificarea legii sepreme - sa fie introdusa sintagma "integrare europeana", insa coalitia de guvernare nu are voturile necesare.

 

Vlad PLAHOTNIUC, LIDER PD: "O alta tema pe care am discutat-o tine de domeniul justitiei.

Noi am facut reforme in domeniul justitiei mai multe decat au facut guvernele precedente. Totusi, exista senzatia ca guvernarea se implica in actul justitiei, iar pentru asta PD a pregatit un proiect.

 

Urmeaza Comisia Juridica sa fac un proiect de modificare a Constitutiei astfel incat judecatorii sa fie alesi de popor.

 

Proiectul de lege sa fie dezbatut cu societatea civila, grupurile profesionaliste si sa fie supus ulterior votului in Parlament.

 

"Mai pregatim o initiativa legislativa privind modificarea Constitutiei. Sa fie introdusa sintagma "integrarea europeana". Azi in coalitie nu exista voturi suficiente pentru asta. PL si PLDM inca nu s-au pronuntat sau au inaintat conditii pentru acest vot. Introducerea conceptului european nu trebuie negociat politic. Termenul pentru votare expira in curand. Urmeaza ca la sedintele de saptamana viitoare sa supunem votului acest proiect de lege. Fiecare deputat va avea ocazia sa demonstreze daca este pro-european. Scopul acestei modificari este  de a arata si mai clar parcursul european pe care vrem sa-l parcurgem.Preocuparea fiecarei guvernari nu trebuie sa fie geo-politica."

 

Stirea se actualizeaza.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn