Inceputul de octombrie inseamna ca... vine Ziua Vinului in tara noastra. Pregatirile pentru sarbatoarea care va avea loc in Piata Marii Adunari Nationale au si inceput. Vin va fi din plin, promit autoritatile. Si desi ii indeamna pe oameni sa bea mai putin, totusi, au fost pregatite, vouchere speciale, care le vor permite doritorilor sa guste pana la 20 de feluri de vin, a cate 75 de ml, adica pana la 2 sticle de vin.

Publicat:14.09.2017, 11:31

Pe 7 si 8 octombrie, va fi veselie in Piata Marii Adunari Nationale. Desi in acest an organizatorii spun, sus si tare, ca vor sa incurajeze consumul … moderat de alcool, totusi, pradoxal, au pregatit vouchere speciale care le vor permite oamenilor - 20 de degustatii de vinuri, a cate 75 de ml. Ceea ce ar echivala cu un litru si jumatate de vin sau doua sticle de caciula. Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului National al Viei si Vinului explica... 

Gheorghe ARPENTIN, DIRECTOR OFICIUL NATIONAL AL VIEI SI VINULUI: “In timp de 2 zile dupa cum puteti sa socotiti o sa aveti posibilitatea sa faceti 20 de degustari, echivalente a doua sticle. Sa spunem asa ca in timp de sarbatoare – dozele – se sarbatoreste.”

 Voucherul al carui pret este de 150 de lei si este valabil doua zile, mai include cate o calatorie gratuita in troleibuz, asa ca cei care au de gand sa goleasca paharele, unul dupa altul, in Piata Marii Adunari Nationale sunt indemnati sa-si lase masinile acasa, mai ales ca unii participanti vor fi verificati cu etilotestul.    

In Piata Marii Adunari Nationale sunt asteptati aproape 50 de vinificatori. Organizatorii spun ca piata vinicola se reinoieste in fiecare an, asa ca vom avea de unde alege.  

Diana LAZAR, VICEDIRECTOR AL PROIECTULUI DE COMPETITIVITATE DIN MOLDOVA: “Sunt si anumiti producatori care vor participa in premiera pentru ei la sarbatoarea vinului, ceea ce ne demonstreaza ca exista o noua generatie de vinificatori.”

 Sarbatoarea va fi condimentata cu muzica buna. Artistii autohtoni vor face chef. Pentru organizarea evenimentului, aflat la cea de-a 16-a editie, in acest an s-au cheltuit 2,7 milioane de lei.