Pe strazile pe care va trece astazi presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, pana si activitatatea benzinariilor va fi sistata. Oamenii legii spun ca totul se face pentru ca in timpul vizitei sa fi asigurata ordinea publica.

Publicat:17.10.2018, 05:29

Zeci de politisti se afla acum in centrul capitalei. Oamenii legii au inceput sa monitorizeze dis-de-dimineata traficul si au grija ca soferii sa nu-si parcheze masinile pe strazile centrale. 

Oamenii spun ca chiar si pe unele trotuare este interzisa trecerea pentru pietoni.

Potrivit unor parinti, autoritatile de la Liceul Teoretic "Gheorghe Asachi", care se afla in centrul capitalei, au inchis intrarea centrala in institutie, iar copii sunt nevoiti sa intre in liceu prin spatele cladirii. Elevilor de acolo li s-a cerut sa nu se apropie de geamurile care dau spre strada Aleksandr Puskin.


Potrivit unui comunicat al politiei, pe ruta de deplasare a delegatiei, activitatea statiilor PECO va fi sitata, iar transportul public de pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant va fi redirectionat pe strada Bucuresti, segmentul strazilor: Mihai Viteazul – Ismail.

Si parcarea masinilor va fi interzisa pe bulevardul Dacia – Stefan cel Mare si Sfînt, in ambele directii.

Astfel, pentru a asigura un climat favorabil participantilor la trafic, IGP recomanda conducatorilor auto, în perioada de vizita:

-sa evite deplasarile pe strazile sus mentionate;sa se conformeze neconditionat semnelor/indicatiilor agentilor de patrulare;

-sa posede acte de identitate, legitimatii de serviciu sau permise de acces în zona de locuinta sau în institutiile aflate în zona de restrictionare;sa nu stationaeze vehiculul în locurile în care creaza obstacole în trafic;

-sa manifeste rabdare si disciplina maxima, fara abateri de la respectarea Regulamentului circulatiei rutiere.