Google+

Pentru prima data in cei 191 de ani de activitate, Vinaria Purcari a lansat o gama de spumante premium - Cuvee de Purcari: ultima editie lansata e Grande Cuvve de Purcari - VIDEO

Pentru prima data in cei 191 de ani de activitate, Vinaria Purcari a lansat o gama de spumante premium - Cuvee de Purcari: ultima editie lansata e Grande Cuvve de Purcari - VIDEO
Embed:

Pentru prima data in cei 191 de ani de activitate, Vinaria Purcari a lansat o gama de spumante premium - Cuvée de Purcari. Astfel, la doar un an de cand s-au lansat pe piata, spumantele Purcari au reusit sa cucereasca peste 30 de medalii la cele mai importante concursuri la nivel international. Recent, unul dintre spumantele pe care le produce compania, Cuvee de Purcari Alb Brut a intrat in top 10 cele mai bune spumante din lume. Aseara, Purcari si-a completat gama cu un nou spumant super premium - Grande Cuvée de Purcari, in editie limitata.

 

Victor BOSTAN,  Director General “Purcari”: "In palitra de spumante Purcari avem 5 etichete, aceasta, Grande Cuvee fiind ultima in editie limitata, doar parcele, bobite alese, struguri alesi au mers pt producerea acestui spumant, de aceea e in editie limitata, a castigat apreciarea juriului si evident ca cea mai mare apreciere pentru noi va fi cand ea va fi apreciata de consumator. Are toate lucrurile necesare pentru un spumant de calitate top. Are si soiurile de exceptie, Chadronnay, Pino noir, Pino blanc."

 

Spumantul Grande Cuvée de Purcari este creat prin metoda traditionala franceza, din cea mai buna recolta a anului 2016. Maturarea indelungata in sticla timp de 18 luni, ii confera un perlaj scanteietor, persistent si fin. Asocierile cu Franta nu se incheie aici. Spumantele Purcari sunt create in colaborare cu oenologul francez, Jerome Barret. 

 

Jerome BARRET, oenolog “Purcari”: "Acest Cuvée este special pentru că el respectă pas cu pas, foarte strict toate etapele de vinificaţie franceze ca alea de Champagne de unde vin eu. Acest vin de asemenea este special pentru că a avut nevoie să stea aproape doi ani ca să se maturizeze în sticlă".

 

Andrei CIBOTARU, wine blogger: "Un vin care invaluie gustativ, care ramane pe mult timp impresii in gura si in minte si este un vin care se deosebeste intradevar".

 

Daniel IONIŢĂ, Ambasadorul României în Republica Moldova: "E un SPUMANT BUN, AROMAT".

 

Asadar, ai bautura perfecta pentru sarbatori!

 

*Acest articol este un produs comercial


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn